June17 , 2021

  ISMÉT ÚJÍTANAK A JAZZ SZTÁRJAI – SÁRIK PÉTER ÉS BÁTKY ANDRÁS MESEKÖNYVBE REJTETTE A JAZZT

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  “A világ összes kincse” címmel már boltokban a Csimota Kiadó jazz-mesejátéka

  A világ legkeresettebb zenészei jazzmuzsikusok: ők játszanak a legnépszerűbb popcsillagok zenekaraiban, írják a legszebb filmzenéket és ott a helyük a világ legjelentősebb színpadain és fesztiváljain. Bár a stílus egyre népszerűbb hazánkban is, mind ez idáig inkább a felnőttek számára alkotott műfaj volt.

  Sárik Péter jazz-zongoraművész és Bátky András meseíró ezen szeretett volna változtatni, amikor új műfajt teremtettek egy mesébe ágyazott jazzelőadás létrehozásával. “A világ összes kincse” címmel könyv és CD formájában már a boltok polcain ajazz-improvizáció alapú mesejáték, Rofusz Kinga gyönyörű illusztrációival.
  “A meseíró, Bátky András, járt néhány koncertünkön. Megismerkedtünk és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy új és egyedülálló közös alkotást. Így találkozott a mese és a jazz. Semmiféle kompromisszumot nem kötöttünk a zenében, csak követtük a mese fonalát: vidám, szomorú, groteszk, melankolikus és szárnyaló hangulatok követik egymást, pont úgy, mintha felnőtteknek írtuk volna. A Sárik Péter Trióra egyébként is az jellemző, hogy érthető, pozitív és változatos jazzt játszunk, itt sincs ez másként. Nem titkolt célunk, hogy a gyerekekkel és azokkal a szülőkkel, akik eddig idegenkedtek a műfajtól, megszerettessük a jazzt, ezt pedig csak őszinte, hamisítatlan muzsikával lehet elérni szerintem. A másik célunk pedig nem csak ebben, hanem az összes alkotásunkban az, hogy a lehető legjobb minőséget és legmagasabb színvonalat nyújtsuk a hallgatóknak, 0-99 éves korig. Ezután már csak kiadót kellett találnunk! Korábbról ismertem a Csimota Kiadó gondozásában megjelent A csodafa című mesekönyvet, amely a Nemzeti Filharmonikusok közreműködésével vezette be a gyerekeket a klasszikus zene világába. Felkerestük Csányi Dórát és Fodor Zsuzsát, akik beleszerettek az ötletünkbe, és gyakorlatilag azonnal igent mondtak a jazz-mesejátékunk megjelentetésére” – emlékszik vissza a kalandos kezdetekre Sárik Péter jazz-zongoraművész, zeneszerző.
  mico_3
  “A világ összes kincse” jazz-mesejáték dedikálással egybekötött bemutatójára 2012. november 18-án az Akvárium Klub “Hetedhét Piknik” gyerekfesztiváljának keretei között kerül sor, délelőtt 10:30-tól.
  A gyerek és felnőttek jazzbe ágyazott kalandok során ismerhetik meg Nyughatatlan Micót, aki igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Micó – nevéhez méltóan – nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak föld körüli utazása után hazatérve döbben rá, érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét.
  Hallgass bele a mesejátékba a YouTube-on!
  Közreműködők és további infó:
  Mesél: Szabó Balázs, énekel: Bíró Eszter, zenél Sárik Péter (zongora), Ávéd János (szaxofon), Frey György (basszusgitár) és Berdisz Tamás (dob). Zeneszerzők: Sárik Péter, Födő Sándor “Fodo”, Szirtes Edina Mókus. Díszlet – és bábtervező/kivitelező: Fekete Dóra. (Időtartam: 50 perc)

  spot_img