Sunday, October 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Fekete Teve – Megjelent a második nagylemez

  A tavasszal együtt megérkezett a Fekete Teve legújabb lemeze is. A 23:25 című albumon könnyen emészthető, kissé trükkös punk-pop számok mellett már líraibb dalok is helyet kaptak.
  Az együttes 2003-mas megalakulása óta megállás nélkül dolgozik, s végre úgy tűnik munkájuk meghozta gyümölcsét. Idén március elején megjelent második nagylemezük 23:25 címmel. – A szám arra utal, ha a lemezt az adott időpontban kezded el hallgatni, pont éjfélre ér véget.
  Az albumon most is helyet kapott a már megszokott punk-pophangzás, ám előtűnik néhol egy kis elektronikus és lírai dallam is. Érdekes koncepciókkal dolgoztak a srácok, sajátos hangszerelésükkel igazán egyedi stílust sikerült teremteniük az együttes számára.
  Az új lemezen háttérbe szorultak a már jól meszokott ska/ska-punk motívumok, melyek igazán „mulathatóvá” tették anno zenéjüket, s mostanra inkább a mainstream felé húznak ők is.
  Aki azt állítja, hogy a Fekete Teve egy újabb tini-banda, nem is tévedhetne nagyobbat. Igaz, hogy a szövegek többnyire szokványos témákról (szakítás, szerelem…stb.) szólnak, abszolút nem egy futószalagon gyártott anyagról beszélünk. A sajátos megfogalmazás és különleges hangszerelés miatt valami igazán egyedi élményben lehet részünk. Az albumon található például olyan szám, melyben egyszerre 12 vonós hangszer szólal meg, de ha néhánnyal tovább klikkelünk találkozhatunk üstdobbal, szaxofonnal, zongora szólóval és tangóharmonikával is.
  Az album érdekessége továbbá, hogy konkrét lemez formájában nem adták ki, a számok kizárólag elektronikus úton érhetők el. A www.feketeteve.hu honlapról az összes szám ingyenesen letölthető!
  Összességében tehát egy friss, fiatalos és könnyed albumról van szó. Ha valakinek kicsit is tetszenek az új számok, mindenképp ajánlom, hogy látogasson el 1-2 koncertre, mert a Fekete Teve élőben határozottan még ütősebb, mint a felvételen.

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.