Egysikú, de fülbemászó a Gossip új anyaga

gossip_ajoyfulnoiseElőző, negyedik albumával a Gossip hamar belopta magát a magyar közönség egy új rétegének szívébe, most megjelent, „A Joyful Noise” című anyagával pedig valószínűleg meg is erősítette a helyét ott. A banda két hét múlva Zamárdiban, a Balaton Soundon élőben is megmutatja, hogy mit tud, addig is, kicsit részletesebben az új kiadványról.
Az első dal az új korongról a Perfect World, ami pillanatok alatt bekúszott az emberek fülébe és óriási sláger lett, erre még Aladdin diktátor (Sacha Baron Cohen legújabb karaktere – a szerk.) is bulizott Cannesban. A második, a közösségi portálokon is egyre többször megjelenő dal pedig a Get a Job, illetve elkészült a klip a Move in the right direction című számhoz is. A lemez mindegyik szerzeménye lendületes nóta, amely magával ragadja a hallgatót, ennek ellenére mégsem vagyunk maradéktalanul elégedettek ezzel az albummal.
Míg az előző, Music for men című lemezre az volt a jellemző, hogy az emberek rögtön megszerették majdnem az összes szerzeményt, addig ezt a korongot többször meg kell hallgatni ahhoz, hogy az ember megtalálja rajta a kedvenceit, a számára érdekes hangzást, de ha ez megtörtént, akkor viszont még csak véletlen sem mondana le a hallgatásáról. Nem kétséges, hogy a dallamok beleégnek az ember fülébe, az viszont szintén igaz, hogy ezek kissé egysikúakká válnak egy idő után, a vibráló, lendületes anyag ellenére, a lemeznek számos laposabb része is van. Nem sikerült túl jól például az Into the wild című nóta, de igazából semmi extra nincs a  Get Lostban és a Hornsban sem.
Noha a kezdetekhez képest a stílus változott, a banda a mostani koronggal is hű maradt a kicsit szemtelen, szókimondó stílushoz, számos dalnak már a címe is sokat mond. Ilyen például a már korábban említett Get a job, a Casulties of war vagy az I won’t play is.
Többek szerint, akik az együttest még a kezdeti időszakban, az első három lemezért szerették, ez már nem az a Gossip, amely a megalakulásakor volt, kevésbé kemény, így közönséget veszíthet. Ezzel szemben azonban mi úgy véljük, a csapat felismerte azt, hogy melyik az az irányzat, ami ma nyerő lehet és nem döntöttek rosszul. Ráadásul a váltás után is elég magas minőséget tesznek le az asztalra, így valószínűleg még egy ideig nem lesz problémájuk azzal, hogy megtartsák a közönségüket, még ha annak az összetétele az elmúlt évek folyamán egy kicsit meg is változott.
http://www.kultography.hu/2012/06/29/egysiku-de-fulbemaszo-a-gossip-uj-anyaga/

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.