BILLY TALENT – Dead Silence

Date:

billytalentlayeredA 2012. szeptember 10-én megjelenő Dead Silence a Billy Talent első olyan lemeze, aminek “normális” címe van, és nem egy sorszámot visel. A lemez három stúdióban került rögzítésre Torontoban, Vancouverben és Los Angelesben. A produceri munkálatokat a zenekar gitárosa, Ian D’Sa vállalta magára.

Szinte hihetetlen, de a kanadai Billy Talent már közel 20 éve létezik, és ezalatt napjaink egyik legsikeresebb rockzenekarává nőtték ki magukat. Többek között MuchMusic, Juno és MTV díjasok, a világ legnagyobb fesztiváljain léptek fel – két éve pl. nálunk a Szigeten is. Olyan slágerek megalkotói, mint a “Try Honesty”, a “River Below”, a “Red Flag” vagy a “Fallen Leaves”. Az előző lemez turnéja után a csapat vásárolt magának egy házat Toronto keleti részén, ahol a gitáros Ian D’Sa, az énekes Ben Kowalewicz, a dobos Aaron Solowoniuk és a basszusgitáros Jon Gallant heti 5-6 napban saját próbatermet és stúdiót épített, majd elkezdték az új lemez munkálatait. A felvételeket 2011 karácsonyán félbeszakította Solowoniuk szívműtéte, mely már 5 éve húzódott és most sürgőssé vált – ám szerencsére gyorsan felépült utána és amint lehetett, folytatták a munkát.

A lemezről az első klip már nyár elején megjelent a “Viking Death March” című dalra.

http://www.youtube.com/watch?v=VRFCMM3bra8

A borító, melyet az ausztrál Ken Taylor készített, azt jelképezi, hogy még a legmélyebb óceán mélyén is van remény – illusztrálva ezzel a 2012-es világvége-teóriát. A Dead Silence erről szól: kövesd az álmaidat, állj ki önmagadért, és csak azzal törődj, ami igazán fontos!

Kiadó: Magneoton/Warner Music Canada

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...