AUTH CSILLA: NEKEM ÍGY…

0
713

Az aranylemezes énekesnő új albuma már a boltokban!
 November 10-én került a boltokba Auth Csilla legújabb, sorrendben 4. lemeze “Nekem így…” címmel. A hosszú hallgatás után visszatérő aranylemezes énekesnő albumán ismét találkozunk feldolgozásokkal és saját dalokkal egyaránt.
Auth Csilla új kislemezdala, a “Nekem így, Neked úgy” egy Lerch István és Demjén Ferenc által jegyzett régi V’Moto-Rock dal feldolgozása, az eredeti a V’Moto-Rock első albumán szerepelt. A dal az idei téli szezon nagy rádiós visszatérése!
Az új szerzemények mellett összesen három talán kevésbé ismert, ám annál nagyszerűbb dal feldolgozása került az új korongra. Igazi csapatmunka volt a friss zenei anyag, ugyanis két Szolnoki Péter-dal mellett olyan kiváló muzsikusok szerzeményei találhatók a lemezen, mint Éry Balázs, Gyenes Béla vagy Gátos Iván. A hat új dal szövegírója pedig nem más, mint Auth Csilla. Az új slágerjelölt dal(ok)ra jellemző egyéni stílus most is az, amiért Csillát megszerette a közönség.

Tracklista:
1.
Nekem így, Neked úgy
2. Ha szeretnél ma még
3. 365
4. Tétlen évek
5. Jöttem, láttam, győztem
6. Szakadék
7. Nekem ennyi nem elég
8. Fújom a dalt
9. 2/A
10. Nem tudok nem gondolni Rád

Auth Csilla az új albumról
[…] Az én felfogásom szerint az életben csak annak van értelme, ami szívből jön. Igyekszem mindig önmagamat adni, nem csak azért, mert fárasztó másnak lenni, hanem mert tapasztalatom szerint a közönség pillanatok alatt átlát az álarcon. Nagyon rég nem próbálok meg színpadon kedvesebb lenni, mint az életben. De amint az igazi arcomat mutatom, szeretnek. Talán mert a közönség érzi, hogy én ilyen vagyok: azt adom énekesként is, amit átlagemberként. […]
Sokan kérdezik, hova tűntem, hiszen már hat és fél éve, hogy a legutóbbi lemezem megjelent. Nem tűntem el, csak vártam. Az alkalomra. Az időmre. Hogy ne azért készítsünk albumot, mert már túl régi az előző, hanem mert megértünk rá és mondanivalónk van. Arra, hogy valaki azt mondja: gyere, most csináljunk lemezt! Régi kedves barátommal, Szűts Lacival futottam össze egy nap az utcán. Beszélgetni kezdtünk és elmeséltem, hogy egy új anyag nagy része már évekkel ezelőtt elkészült. Nem értette, honnan ez a türelem, de megnyugtattam, hogy egy olyan zárkózott ember, mint én […], örüljön, ha eljön az idő, amikor egy énekes azért érdekes, mert énekel. Így történt, hogy belevágtunk immáron negyedik közös lemezünk elkészítésébe.
Hat saját dal és négy feldolgozás szerepel az albumon. Feldolgozásokat gyakorlatilag nekem már “kötelező” énekelni. Nem bánom, de ezúttal igyekeztünk olyan dalokat találni, amik nem túl ismertek. Így esett a választásunk például egy gyönyörű Tunyogi Rock Band dalra, a “Ha szeretnél ma még” címűre és ugyancsak ilyen megfontolásból döntöttünk egy dinamikus V’Moto-Rock szerzemény, a “Nekem így, Neked úgy” mellett. A “Fújom a dalt” régi darab, pár éve meglehetősen átdolgoztuk, de mindenkit megnyugtatok: a szerző, Demjén Ferenc nem csak hogy áldását adta, még meg is dicsérte a végeredményt. Az albumon utolsóként szerepel apukám egy régi dala, nagy kedvencem.
A saját dalok évekkel ezelőtt elkészültek, ezúton is köszönöm a szerzőknek a türelmet. Örök társam a lemezkészítésben, Szolnoki Péter, két dalt írt olyan kiváló muzsikusok mellett, mint Gátos Iván, Éry Balázs vagy Gyenes Béla. Egy új hangszerelővel bővült a stáb Pacsai Márk személyében, élő hangszeres és vokalista közreműködőink többnyire a régiek: Kozma Orsi, Csernus Katalin, Sipeki Pipi és Szabó Marci. Hadd emlékezzem meg Tonioról, remek mixerünkről is, aki gondoskodott róla, hogy a végeredmény nekünk, laikusoknak is hallhatóan tökéletes legyen.
Szívünk-lelkünk benne van ebben az albumban, remélem, megtaláljátok benne, amit kerestek! Hallgassátok szeretettel!
Auth Csilla – Nekem így, Neked úgy… – mp3 letöltése >>
Auth Csilla-interjú letöltése >>
Kapcsolódó link: www.authcsilla.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here