Monday, September 27, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Yonderboi-jal támad fel Frankenstein

  Autentikus környezetben ünnepelik szeptember 9-én este 9-től Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv magyarországi bemutatóját. A rendhagyó est hangulatát a kiválasztott helyszín, a filmforgatáshoz felfedezett elhagyatott budai ház mellett Yonderboi is garantálja majd.

  Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankensteinterv című filmje, amelyben a rendező ezúttal az egyik főszereplő megformálója is, s amely a cannes-i filmfesztivál versenyprogramja után a Szarajevói Filmfesztivál – Kelet-Európa mára legrangosabbá vált filmes eseményének – egyik fődíját is elnyerte, szeptember 9-én kerül a hazai közönség elé. A film Mary Shelley Frankenstein című regényének különös átirata: egy intézetből szökött fiú és apja véletlenül találkozik egy filmforgatáson, ahol az apa – a Mundruczó Kornél alakította rendező – először találja szembe magát egy, az akaratán kívül álló nagyobb erővel.  A film a teremtő ember és teremtménye története. A szeretet után sóvárgó mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fiú találkozásában.

  A film bemutatójának estéjét rendhagyó módon ünnepelik: a forgatás helyszínén: az I. kerületi Ybl Miklós tér egy elhagyatott házában gyűlnek össze a film alkotói és mindazok, akik segítették a produkció elkészültét. A Frankenstein-éj szeptember 9-én este 9 órakor kezdődik. Yonderboi erre az alkalomra előkészített szettjét vj-program illusztrálja majd, amely a Frankenstein-mítosszal kapcsolatos vizuális hivatkozásokból építkezik. Yonderboi után a Sirály kedvenc dj-je, Popec gondoskodik arról, hogy reggelig kitartson az ünneplő tömeg.

  kultura.hu

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.