Friday, April 16, 2021
HomeZenei hírekErdélyUtcabállal várják az új évet Sepsiszentgyörgyön

Utcabállal várják az új évet Sepsiszentgyörgyön

fotóAki még nem döntötte el, hogy hol búcsúztatja az óévet, és hol köszönti az újat, annak nem kell gondolkodnia: a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren legalább akkora buli igérkezik, mint egy éve volt. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Szent György Napok szervezőcsapata idén is szilveszteri utcabált szervez a város központjában. A jó hangulat ezúttal is garantált: a megyeszékhelyi Equinox zenekar, az X-Faktorból jól ismert Ráduly Botond Manó és a 2012-es Erdély Hangja győztese, Logofătu Diana Maria, a kézdivásárhelyi Garázs zenekar, valamint a magyarországi Bon Bon együttes gondoskodnak a felejthetetlen éjszakáról. Szokás szerint két tűzijték (az egyik éjfélor, a második éjjel egykor) emeli a rendezvény fénypontját.
Tavaly többezren ünnepelték együtt az újévet Sepsiszentgyörgy központjában, remélhetőleg ez idén sem lesz másként. A szilveszteri utcabált ebben az évben is a helyi vállalkozók támogatásából szervezik meg. Az óévet a rock-feldolgozásokat játszó Equinox együttes búcsúztatja, akik Ráduly Botond Manóval lépnek közösen színpadra. Manót a román X-Faktorban egy egész ország megkedvelte, és bár számtalanszor lépett színpadra szülővárosában, mindig magasabbra teszi a mércét, és örül, hogy megmutathatja a közönségnek, mennyit fejlődött. Az újév beköszöntésével a magyarországi Bon Bon csap a húrok közé, akik kizárólag slágereiket hozzák magukkal a sepsiszentgyörgyi koncertjükre. Az együttes két tagja, Szolnoki Péter és Török Tamás már 1995 óta járják a világot Bon Bon zenekarként, slágereik ott voltak a magyar toplistákon, fiatalos, lendületes stílusukat hamar megkedvelte a közönség. Első slágerük a Viva Espana volt, utána jött a Szexepilem, a Haverok, buli, szamba, és átütő sikert arattak a Valami Amerika című film betétdalának feléneklésével, amelyet azóta is a magyar zenetörténelem egyik remekműveként jegyeznek. A Bon Bon nemrégiben jazz és swing stílusban is kipróbálta magát, nem is kis sikerrel.
A magyar idő szerinti újév elkoccintása után a kézdivásárhelyi Garázs zenekar zárja az utcabált, akik a nagysikerű Bikini projekt produkciójukat hozzák el a szilveszterezőknek. Felcsendülnek a legjobb Bikini slágerek, eredeti hangszerelésben.
A szilveszter természetesen nem telhet el a lacikonyhák ízletes fogásainak felvonultatása nélkül, a Szabadság téren a legfinomabb falatokat lehet fogyasztani.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments