Újévi Koncert Illényi Katicával és a Budapesti Vonósok Kamarazenekarral

Date:

Illényi Katica és a Budapesti Vonósok közös újévi koncertje önfeledt kikapcsolódást, örömteli újévkezdést ígér “játék és muzsikával”, vidámsággal, humorral és tánccal, a hegedű és ének mellett a theremin játékával. Január 1-jén a Corinthia Hotel Bálteremben a bécsi újévi koncertek hangulatában nyithatjuk meg a 2016-os évet.

Illényi Katica Újévi Koncert fotóA Budapesti Vonósok hetedik alkalommal rendezi meg a már hagyománnyá vált újévi koncertjét, melynek a Corinthia Hotel csodálatos Bálterme ad otthont. Illényi Katica, Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar közös koncerttel köszöntik az újévet.

A Budapesti Vonósok elismert résztvevője a magyar és a nemzetközi zenei életnek. 2001-ben a Kamarazenekart Magyarország legrangosabb szakmai elismerésével, a Bartók-Pásztori Díjjal, 2007-ben a Magyar Tudományos Akadémia Klub Művészeti díjával, 2008-ban pedig az Artisjus díjjal tüntették ki. A Budapesti Vonósok művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere Pilz János.

A repertoár összeállításakor közkedvelt magyar szerzőink művei mellett helyet kaptak olyan külföldi komponisták darabjai is, amelyek újból bizonyítékát adják, hogy a muzsika – mely műfajától függetlenül mindenkinek alanyi jogon jár – egész évre feltölthet vidámsággal, jókedvvel, pozitív életszemlélettel. Az eredeti szépségében tündöklő nagy bálterem barokk mennyezet stukkóival és faldíszeivel impozáns helyszínt biztosít, hogy Budapesten is a bécsi újévi koncertek hangulatában kezdjük a 2016-os évet.  

Az Újévi Koncertet megelőzően Illényi Katica sok más oldalát is megcsillogtatja a nagyérdemű előtt. December 4-én „Jazzy Violin” előadását láthatjuk Óbudai Kulturális Központban, december 9-én pedig a „Dixie Ünnep” vendégművészeként élvezhetjük játékát a MOM Színháztermében a dixie műfaj legnagyobbjai mellett.

ÚJÉVI KONCERT – ILLÉNYI KATICA ÉS A BUDAPESTI VONÓSOK

  1. január 1., 17 óra

Corinthia Hotel Budapest Bálterem (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

www.katicaillenyi.com

www.budapestivonosok.hu/hu.asp

http://www.budapesthotelstart.com/budapest-hotels/hotel-corinthia-royal/photo-5.hu.html

Közreműködnek:

Illényi Katica

Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Ott Rezső – zongora

Jegyvásárlás:

Jegyek kaphatók a Budapesti Vonósok honlapján és az ismert jegyirodákban. Jegyárak: 15.000 Ft, 13.000 Ft, 11.000 Ft, 9.000 Ft

  1. december 1-ig 10%-os kedvezményes jegyelővétel.

Bővebb információ: [email protected], +3630 4325 931

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...