Török Félhold Fesztivál a Dürerben

Date:

Itt voltak százötven évig, mégis csak a kávé, a fürdők, pár mecset és szavak maradtak utánuk. Ha a török kultúráról a népszerű étterem láncok ízein és a hastáncon kívül többet is szeretnénk megtudni, a Félhold Fesztivál ideális kezdés.

A fesztivál egy héten keresztül igyekszik betekintést nyújtani a régi és modern török kultúrába a képző-, tánc- és filmművészettől kezdve a színházi előadásokon át a zenéig. Az első pár napban rögtön számos zenei formációval ismerkedhetünk meg.
 
Az Istanbul Kultur Verein és a Makamhane előadásában oszmán-török tradicionális és klasszikus zenét hallhatunk, melyek majd’ 700 éves zenei alapokon nyugszanak. A Hosh Neva által bemutatott szerelmi dalok Közép-Ázsia és Anatólia szúfi-tradíciójából táplálkoznak, míg a Sazz da Jazz az anatóliai népzene, a nyugati zene és a jazz metszéspontját keresi. Az alternatívot, a jazzt és a világzenét egyesítő Fatima Spar neve már ismerősebben csenghet, csakúgy mint a tavaly a Nemzetközi Jimi Hendrix fesztiválon már bemutatkozott rock/funky/jazz formáció, a Yildirim Fakilar. Az egyik legérdekesebb produkció a négy furulyás lány alkotta Novavon lesz, akik barokkos, klasszikus és romantikus zenei világukat modern elemekkel színesítik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...