August3 , 2021

  Szereti a francia dalokat? Szereti a jazz-t?

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  2009 karácsonyára jelent meg Micheller Myrtill énekesnő legújabb, kétlemezes jazz albuma. Hogy miért kétlemezes? Ugyanis az új album egy magyar nyelvű és egy francia nyelvű lemezt is tartalmaz, jazz-es hangulatban.
  Myrtill:
  Micheller Myrtill az egyik legképzettebb és legvonzóbb énekesnő hazánkban. A francia tanszak elvégzését követően a Zeneakadémia jazz-ének szakán is diplomát szerez, innen tehát a francia nyelv és a francia dalok szeretete. Myrtill a zenei szakma elismert és közkedvelt szereplője, több mint 40 zenei kiadványon szerepelt: Cserháti Zsuzsától Gerendás Péteren át a Benkó Dixieland Bandig. A klasszikus mozifilm, a “Meseautó” remake-jének filmzenéje az ő nevéhez fűződik és ez a zenei szakma elitjébe emeli.
  Nemcsak itthon, külföldön is értékelik tehetségét és mesterien csiszolt hangját. 2006-ban a németországi “Voice&Guitar” versenyen a legjobb 8 között díjazzák, majd Finnországban a “Lady Summertime” jazzénekesnők nemzetközi versenyén az előkelő 3. helyezést éri el. Ezek után nem maradhat el az itthoni elismerés sem: 2006-ban lemezét Fonogram-díjra jelölik „az év jazz lemeze” kategóriában, valamint 2007-ben már „A legsikeresebb ötven fiatal” Magyar Hírlap kiadványban találkozhatunk vele. 2009-ben pedig London legfelkapottabb jazz klubjaiban turnézik óriási sikerrel.
  Az új lemez:
  A “90.9 Jazzy Rádió” ajánlásával 2009 decemberében megjelent album esetében nem véletlen a lemez dupla címe (Randevú / Rendez-vous), hiszen Myrtill két nyelven is énekel. A magyar nyelvű albumon, kíváló szerzők által Myrtill számára íródott dalok mellett két feldolgozás (Engem nem lehet elfelejteni, Egy fiú a házból) is helyet kapott. A francia lemezen a mindíg divatos és közkedvelt francia dallamok találhatók, Myrtill izgalmas, jazz-es feldolgozásaiban. A francia lemez sztárvendége Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője.
  A lemezbemutató koncert 2010. január 27-én lesz a Thália Színházban, ahol elhangoznak majd az új album dalai, valamint néhány különleges zenei csemege. A koncerten közreműködik Myrtill állandó zenekara vendégművészekkel kiegészülve, továbbá meglepetésvendégek is.
  Amennyiben szereti a francia nyelvet és a jazz-t, mindezt egy igen tehetséges, elegáns énekesnő előadásában, akkor Önnek is ott a helye 2010. január 27-én a Thália Színházban.
  További részletek: www.myrtill.hu

  spot_img