Suicidal Tendencies-koncert a Zöld Pardonban

SUICIDAL_TENDENCIESA hardcore zene történetének egyik legfontosabb szereplője, a Los Angeles-i Suicidal Tendencies ad koncertet július 11-én szerdán a fővárosi Zöld Pardonban – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

    Mike Muir énekes 1981-ben alapított csapata az elmúlt több mint három évtizedben nyolc stúdióalbumot készített, a gyakran cserélődő tagok számos más projektben is aktívan működtek-működnek. A Suicidal Tendencies első sikere az Institutionalized című dal volt 1983-ban, a szám klipjét a hardcore punkról addig nem sok tudomást vevő Music Television is agyonjátszotta.
A kilencvenes évekre milliós eladásokat produkáló zenekart a zenei ellentétek robbantották fel, igaz Mike Muir 2002-ben újra összehozta a régi csapatot, viszont már a meghatározó basszusgitáros, az időközben a Metallicához csatlakozott Robert Trujillo nélkül.
A Suicidal Tendencies zenéjében bátran keveri a hardcore, a punk, a trash, a funk és a progrock elemeit, keménységére jellemző, hogy a kezdeti időszakban Los Angeles összes koncerthelyszínéről ki volt tiltva. Az első hardcore banda volt, amelynek tagjai szembe húzott fejkendőt (bandana) és kosaras mezt hordtak.
Néhány ismertebb számuk: Institutionalized, Trip at the Brain, How Will I Laugh Tomorrow, Waking the Dead, War Inside My Head, I’ll Hate You Better. A Suicidal Tendencies jelenlegi felállása: Mike Muir (ének), Mike Clark (gitár, vokál), Dean Pleasants (gitár), Tim “Rawbiz” Williams (basszusgitár) és Eric Moore (dob).

MTI

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.