Santana az Arénában

Date:

A latin zene sokak számára olyasmit jelent, amit kizárólag a Spanyol lépcsőn ücsörögve, fehér vászoningben, hófehér gatyában, egy szál flamenco gitárral lehet elpengetni. Santana továbbra is mást gondol.

A több, mint 40(!) éve pengető Carlos újra fővárosunkba érkezik, hogy aztán nekünk is, – mint anno Woodstock népének – elővezesse sajátos elképzeléseit a latin zenéről, meg ami mögötte van. Nos, ami azt illeti, Santana mögött nemcsak a négy évtized áll, nemcsak az első három enciklopédikus korong (Santana ’69, Abraxas ’70, Santana III., ’71) és nemcsak a mindent vivő, ’99-es, 9 Grammyvel kitüntetett Supernatural. Nem. Santana mögött a hit áll.
Hit a világban, hit magában, a közönségben és Istenben, de csak a személyesben. Meg persze ott áll az a tiszteletreméltó tehetség és alázat, mellyel ez az ember a seregnyi stílust, hatást (soul, hard, jazz, blues, latin, afro, kubai) briliáns módon újrafogalmazta. Annak örömére meg, hogy a Santana által márkává tett Black Magic Woman / Gypsy Queen-ben benne volt a magyar származású Szabó Gábor szerzői keze is, külön rázzunk majd egyet a Oye Como Vára. Santana ezúttal a 2010-es feldolgozásokat tartalmazó Guitar Heaven című korongját turnéztatja.

est.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...