July23 , 2021

  RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  „VÍG VÉGNAPJAINK”

  GÖDÖR KLUB

  2010. JÚNIUS 22., KEDD 20 ÓRA 
   
   

  Elérkezett a meteorológiai és zenekari kitavaszodás ideje a Rutkai Bori és a Specko Jedno együttes életében, ugyanis a zenekar legénysége

  2010 márciusában megváltozott. Június 22-én pedig végre a nagyközönség is ellenőrizheti a végeredményt. Bízvást állíthatjuk, senki sem fog csalódni! 

  A zene alapját a Budapest Bárból, illetve a Héba-Hóba Bandából is jól ismert, Rutkai Bori bölcs-humorú dalszövegei képezik. A dalok radikálisan eltérő műfajok keveredéseiből születnek (punk, tangó, verbunkos, zsoltár, disco, free jazz, himnusz, metál, stb.). A végeredmény: egy zeneileg folyamatosan változó, intenzív, szórakoztató és egyéni költészettel áttüzesített üzeneteket hordozó repertoár. A megújult formáció a Specko-számok táncos jellegét, vitalitását erősíti, színesíti, új ötletekkel, hangzásokkal. A jelenlegi Specko-repertoárt az eddigi lemezekről ismert „best of”-ok és a tagváltás óta született vadiúj kompozíciók alkotják. 
   

   
   

   

  Dudás Zsombor (dob) és Szerető Dani (basszusgitár) őstagok mellett, újabb hasonlóan kifinomult humorszenzorral megáldott zenésztársakkal bővült a csapat. Az új gitáros Szesztay Dávid, aki jelenleg a DAV zenekarban játszik, korábban pedig Sena nevével fémjelzett Kamuban láthattuk, ahol a zenészek folyamatosan cserélgették egymás között hangszereiket. Dávid is hol szintin, hol gitáron, hol basszusgitáron virtuózkodott. Az új billentyűs Mizsei Zoltán egy professzionális zenész. Rendszeresen szerepel színházi produkciókban, illetve kortárs táncelőadásokban zenészként és énekesként egyaránt, a Zeneakadémián egyházzene szakon tanít, mindemellett reneszánsz kórusban is énekel. A ritmusszekció is kibővült Németh Csaba ütőhangszeressel, akit az Egy Kiss Erzsi Zene vagy a Pop Iván zenekarokban is „megfigyelhetünk”. Ahogy Rutkai Bori nyilatkozik: „Csabi egy csodálatosan őrült dobos kolléga.” 

  Az új tagok új energiákat, ötleteket, pozitív frissülést hoztak a formáció életébe. Ez a fajta megújulás a legfontosabb dolog a világ és a Specko Jedno körforgásában. Ahogy az egyik Betonka-bluesban (Rutkai Bori másik formációja) hallhatjuk: „A gének is, ha vének is, nem félek, mert a télnek is van széle, s azon túl egy tavasz vár! Új tavasz vár.” 

  A megújult honlapon sok új infó, kép található a zenekarról, és Bori más irányú (vizuális munkák, filmklub, stb.) projektjeiről. 

  A zenekar tagjai:

  Rutkai Bori – ének

  Szesztay Dávid – gitár

  Mizsei Zoltán  – billentyűk

  Szerető  Dániel – basszusgitár

  Dudás Zsombor – dob

  Németh Csaba – ütőhangszer 
   

   
  A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

  spot_img