Quimby az A38-on

Date:

Nem kell pszichoanalízisre járnod ahhoz, hogy megértsd a tudatalattit, elég, ha jól odafigyelsz a Quimbyre. Mély belégzés, lassú kilégzés. Minden titkok tudói most is megfejtik az életet.

Kiss Tibiék pontosan a semmi közepéből, a szürkés, ködös, panelos Dunaújvárosból érkeztek hozzánk még a kilencvenes évek elején. Velük jártuk meg a mennyországot és poklot. Igaz sem olyan magasra, sem olyan mélyre nem sodródtunk, mint Tibi, viszont változatlanul örülünk egymásnak. A Quimby pár év alatt jutott el a zűrös miliőjű kiskocsmákból a zűrös miliőjű nagyszínpadokig, miközben végig ugyanarról próbált mesélni nekünk.

A lényegről, a belsőről, az igazságról, ami odaát sincs meg persze, csak sejteni lehet, hogy valahol ott kushad, valamelyik sarokban. A zenekar ma ugyanolyan érzékenyen rezonál a valóságra, próbálja szavakba és dallamokba önteni a káoszt és a harmóniát, mint az indulásnál, csak a dalok lettek dalabbak. Legutóbbi lemezük tavaly év végén jelent meg. A Kicsi ország ugyanazt a kocsmaoperás, tomwaitses, füstös, furcsa, bús, bíbor kuplé-rockot kínálja, ami mára a Quimby saját formanyelve lett. Aztán, hogy itt a lepedőország kellős közepén ki mit fog belőle, az már magánügy.

Budapest, A38 Hajó, május 27 – 28.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...