„Péntek Esti Láz a Gödörben”

Date:

Varga Zsuzsa Akusztik vendégekkel
Pluto
ef Zámbó  Happy Dead Band
2010. április 16., péntek 21 óra
Gödör Klub (Erzsébet tér) 
 
Igazi edzetteknek való  péntek este: bemelegítésként a Drágám, Tévedtem mozgatja meg ízületeinket és nevetőizmainkat, majd Varga Zsuzsa akusztikus koncertjén lazíthatunk kicsit, hogy aztán újult erővel táncolhassuk végig a Pluto lendületes dalait. Végezetül ef Zámbó Öcsikéék játszanak örökzöldeket végkifulladásig. 
A Drágám, tévedtem zenekar nyitó felállása hosszú idők óta változatlan: Halmai Csaba – basszergitár; Újvári Attila – dob; Ország Tamás – billentyűk; Székács András – gitár, ének; Boros Erika-vokál; Tiba TT Tamás-mixerek és effektek, kompresszorok-limiterek-drótok-pöckök-sörök.
Energetikus, pikáns dalokat hallhatunk Varga Zsuzsától. Az egyébként elektro, rock és funky vonalat képviselő impulzív előadásmódú hölgy különleges Speciál Akusztikus műsorral teszi még színesebbé az estét. 
A Pluto egy független zenekar, egyedi, dalközpontú, táncolható stílussal. A megfelelés kényszere nélkül, szabadságérzésük kifejeződéseképpen kiállnak és játszák dalaikat. A Nemes András gitáros-énekes vezette, a hazai alternatív hagyományokat, a rockabillys lüktetésű beatzenét, az orosz matrózdalok világát, valamint a 2000-es évek gitárpopos és garázsrockos hangulatait ösztönösen vegyítő négytagú együttes 2004-ben jelentette meg bemutatkozó albumát. A fővárosi klubporondot azóta oda-vissza bejáró kvartett tavaly jelentkezett igen sikeres Menedék című, játékos és eredeti barkács pop-rock lemezükkel, amelynek első igazi slágerét, a Szilánkot az MR2 rádió szilánkosra játszotta, 2009 júliusa és októbere között folyamatosan szerepelt a leggyakrabban játszott előadók TOP 30-as listájában. Az Exit magazin 2009-ben az év 5 legjobb magyar albuma közé választotta a lemezt. Azóta a “majdnem hires” zenekar a szabadság lehetőségeit megéneklő, magyar szövegű műsorukkal aktívan koncertezik, továbbá megint ostromolja az MR2-t Elszabdulás tér című slágerével.
A zenekar tagjai: Nemes András – gitár, ének, Martinkó Tamás –  gitár, Horváth Gábor – basszusgitár, Dudás Zsombor –  dob, ének 
Az estét az ef Zámbó Happy Dead Band alternatív rockegyüttes zárja, amelyet ef Zámbó István képzőművész és zenész, az egykori A. E. Bizottság nevű zenekar tagja alapított. Szövegeiket a gátlástalanság, a megbotránkoztatás és az önirónia jellemzi, a meghalt szerelemmel, az elmúlással, az örökkévalósággal és az önkívülettel foglalkoznak. 
 
A rendezvény ingyenes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...