Sunday, October 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Orosz Zoltán és Borbély Mihály közös koncertje Szegeden

  „Különös találkozások…”

  Hosszabb szünet után Orosz Zoltán harmonikaművész ismét Szegedre látogat, ezúttal Borbély Mihály Kossuth- és Liszt – díjas fúvós előadóművésszel. Már hosszú évtizedek óta legendásan jó a kapcsolata a szegedi rajongókkal, így már most hatalmas várakozás előzi meg az új formáció koncertjét, amely január 21-én lesz az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

  foto_orosz_zoltan_es_borbely_mihaly1A duó formáció az egyik legintimebb és talán éppen ezért az egyik legnehezebb módja a közös

  zenélésnek, ráadásul a hangszer összeállítás is hallatlanul izgalmas: a legkülönfélébb fúvós hangszerek találkoznak a harmonika elképesztő sokszínűségével, s mindez egy olyan koncerten, amit a felszabadultság, innovatív szellemiség és az előadókra oly jellemző szenvedélyes előadásmód jellemez. A koncert anyagát a legkülönbözőbb, egymástól olykor igen távoli zenei műfajok alkotják, melyek a két művész előadásában egészen varázslatos módon mégiscsak találkoznak, hatnak egymásra, így létrehozva egy új, rendkívül színes zenei világot. Zenéjük önálló műfajt teremt, melyben a jazz, a világzene, az argentin tangó és a Balkán zenéje egészen különleges értelmezést nyer. Mindketten átlépik a stiláris határokat, a zenei stílusokat és árnyalatokat oly érzékenységgel és érzékkel vegyítik, hogy magától értetődő természetességgel születik a szemünk előtt egy olyan egyedülálló zenei világ, melyben az improvizáció szabadsága, a közös zenei értékrend és a fergeteges előadásmód meghatározó.

  Műsoruk számtalan felfedeznivalót kínál, gazdag színekkel, igazi zenei mélységekkel és humorral, felejthetetlen élményt nyújtva közönségnek és előadóknak egyaránt.

  Orosz Zoltán – a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselője, eMeRTon-díjjal és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikaművész. A művész a világ számos pontján koncertezett már: Szingapúrtól Szibériáig, Kanadától Indiáig, Skandináviától Amerikáig mindenhol fergeteges sikereket aratva, a legnagyobb koncerttermektől a sportcsarnokokon át a szabadtéri fesztiválok színpadain egyaránt. Orosz Zoltán zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog, így koncertjein a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség.

  Borbély Mihály – egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistánk, aki egyaránt felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. A tanítás életének és zenefilozófiájának fontos eleme, a Zeneakadémia Jazz Tanszékének tanára A művész kiemelkedő zenei tevékenységéért 2012-ben Liszt-díjban részesült, 2014-ben pedig a Vujicsics

  együttes tagjaként a legrangosabb állami kitűntetést, a Kossuth-díjat vehette át.

  Január 21-én 19.30 óra

  Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK)

  Szeged, 6722 Szeged, Ady tér 10.

  www.zoltanorosz.com

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.