July31 , 2021

  Öröm Fesztivál Nagykárolyban – Ismert magyar zenekarok a határon túl is

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Újabb rendezvény csatlakozik az amúgy sem szűkös fesztiváltabellára, augusztus 5 és 8 között a romániai Nagykárolyban rendezik meg az első Öröm Fesztivált. A négy napos eseményen a magyar fesztiválélet legjobbjai szórakoztatják a nagyérdeműt, mellettük pedig fiatal zenekarok, humoristák is várják a közönséget határon innen, és túlról.

  A Nagykárolyi Öröm Fesztiválnak a város strandja és kempingje ad otthont. A négy napos eseményen három színpadon és egy nagy programsátorban zajlanak az események, de a termál strandon bárhol szembejöhet a látogatóval egy-két érdekesség. A szervezők igyekeztek a kínálatban mindenki igényét kielégíteni, és az esti koncertek mellett a napközbeni szórakozást is biztosítják.

  Buli négy napon keresztül

  Ha valakinek a napi fürdőzés kevés lenne, akkor a strand Hawaii színpadán minden délután egy órától a húrok közé csap a Bombariadó Rockabilly Cirkusza, hogy a legjobb koktélok mellett beindítsák a fesztiválozókat. Fácánékat (a Mystery Gang egykori dobosának bandáját) pedig egy igazi hawaii party követi, ahol a sziget hangulatát idéző dallamokkal és színpadképpel pörgetik tovább a közönséget.

  Minden délután fiatal, többségben erdélyi magyar fiatalokból álló zenekarok lépnek fel a kisszínpadon, esténként pedig olyan zenekarok adnak koncertet, mint a Kowalsky Meg a Vega, a Hooligans, a PASO, a Quimby, a Ladánybene 27, az Irie Maffia vagy éppen Ganxsta Zolee és a Kartel.

  A koncertek előtt és közben alternatív szórakozási lehetőséget is kínálnak a nagykárolyi fesztiválra érkezőknek. Fellép a 4 for Dance és a Folk Error, szövegel Badár Sándor és Rokker Zsolti, Bakáts Tibor pedig a Tilos Rádióval települ ki egy napra. Settenkedő több közönségtalálkozót is moderál majd, a gasztrobarátok pedig a Paprika Televízióból ismert Kozi és Döme zsűrizése alatt főzhetik meg kedvencüket. Lesz freestyle foci bemutató, képregény workshop és „nem létező tárgyak interaktív tárlata” is.

  Közel van…

  Nagykároly (románul Carei) a magyar határtól körülbelül 10 kilométerre található. Vállaj településnél érdemes átlépni a határt és az 1F úton haladni. Az ország fizetőeszköze a román lej (RON). Románia Európai Uniós tagország, azonban nem része a Schengeni övezetnek. Ez annyit tesz, hogy ugyan útlevél nélkül utazhatnak az EU tagjai a szomszédos államba (kivéve Bulgária és Ciprus), de a határon ellenőrzés van. Fontos, hogy csak az új típusú személyi igazolványt fogadják el a határon.
  A Nagykárolyi Öröm Fesztivál a hazaiaknál jóval olcsóbb, a hetijegy elővételben már annyiért megkapható, amennyibe idehaza átlagosan egy napi belépő kerül. Az étel-ital árak is alacsonyabbak, minőségi sört például már 100-180 forintnyi lejért csapolnak. A napijegy és a fesztivál bérlet a strand használatára is feljogosítja a vendégeket. Bővebb információ: www.nof.ro

  spot_img