Még több élmény a 2011-es Fishing On Orfű Fesztiválon!

Date:

Negyedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legkedveltebb zenei fesztiválját, a Fishing on Orfű “alterfesztet”. A szervezők az idei rendezvényre számtalan meglepetéssel készülnek, a legkedveltebb magyar fellépők mellett pedig olyan különleges külföldi produkciókat is meghívtak, melyekkel eddig még nem találkozhatott a magyar közönség. Kilétüket azonban Lovasi Andrásék egyelőre titokban szeretnék tartani.

Március 21-től kaphatóak a jegyek a 2011. június 23–25. között negyedik alkalommal jelentkező Fishing On Orfű fesztiválra, amely három év alatt az ország egyik legkedveltebb zenei fesztiváljává nőtte ki magát. A háromnapos rendezvénynek továbbra is Magyarország leggyönyörűbb tájainak egyike, a Pécstől alig 15 kilométernyire található orfűi tóvidék, azon belül pedig a vízközeli és domboldali fekvésével ideális Panoráma Camping ad otthont.

A fesztivál megálmodói, az egykori Kispál és a Borz, illetve Kiscsillag zenekar frontembere, Lovasi András, Magyarország valaha volt legsikeresebb kosárlabda-edzője, Rátgéber László és a harmadik ötletgazda, Kálocz Tamásaz idei eseményre számtalan meglepetést ígér, a koncertek mellett olyan programokat és olyan új helyszíneket, amelyektől elmondásuk szerint “mindenkinek tátva marad a szája”. A meglehetősen titokzatosan nyilatkozó szervezők hozzátették, idén az itthon már jól ismert külföldi zenekarok mellett, több olyan különleges külföldi produkciót is meghívtak a fesztiválra, amelyek eddig még nem jártak Magyarországon. Egyelőre azonban még nem akarják felfedni kilétüket.

 • Ami viszont már nem titok, hogy a 2011-es Fishing On Orfű fesztiválon több mint száz fellépő várható. A magyar zenekarok közül a rendezvényen már biztosan fellép többek között a Quimby, a Budapest Bár, a Bëlga, aKiscsillag, a Psycho Mutants, a Subscribe, a Brains, az Óriás, a Heaven Street Seven, az Európa Kiadó, az Isten Háta Mögött, a Soerii & Poolek, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Hősök, a Blind Myself, a Pál Utcai Fiúk és a Halott Pénz. Fellép továbbá az énekeslegenda, Tom Waits tisztelőiből álló nemzetközi együttes, a Braindogs, amelyben olyan régi ismerőseink játszanak, mint az osztrák Ripoff Raskolnikov, az angol blues-énekes, Ian Siegal, a magyarok képviseletében Kiss Tibor (Quimby), Varga Líviusz (Quimby), Varga Laca és Frenk az egykori Hiperkarmából és Nagy Szabolcs a Hobo Blues Bandből. A külföldi zenekarok palettáját az itthon már jól ismert két francia zenekar, a La Fanfare En Pétard és a Washington Dead Cats színesíti.
 • A rendezvény mellett a fesztiválnak helyt adó Orfű település is több élményt ígér idén: tavaly még csak épült, de mostanra már megnyílt a napi háromezer fő befogadására képes strand, az Orfűi Aquapark, csúszdákkal, élménymedencékkel; valamint elkészült a Pécset Orfűvel összekötő kerékpárút is, így a  biciklizés szerelmesei végre kényelmesen hódolhatnak a kerékpáros kirándulásnak, és élvezhetik az egyedülálló mecseki tájat.

  További hír a fesztivállal kapcsolatban, hogy a rendezvény nemrég rangos elismerést kapott: a Dél-Dunántúli Turizmusért szakmai díjat a régió legmarkánsabb és legsikeresebb könnyűzenei eseményének számító Fishing on Orfű „alterfeszt” vehette át. A szárnyalást ábrázoló szobrot hagyományosan azok kaphatják meg, akik saját szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtottak vagy példaértékű fejlesztéseket hajtottak végre. A Dél-Dunántúli Turizmusért díj a legrangosabb szakmai elismerés a hárommegyés régióban. A siker kapcsán a díjátadón felidézték a Fishing on Orfű fesztivál alapítóinak gondolatait: „Mi nem azért vagyunk alterfeszt, mert úgynevezett alternatív zenekarok is játszanak nálunk szép számmal; mi azért vagyunk alterfeszt, mert itt talán néha látszik, milyen lehet jól élni ahhoz képest, mint ami általában jut.”

  Jegyelővétel

  Napijegyek  kizárólag a helyszínen 3800 Ft-ért kaphatók, a háromnapos bérlet elővételben 8000 Ft, a helyszínen 10000 Ft (a sátorral érkezők további 500 Ft-ért válthatnak a teljes fesztivál idejére érvényes sátorhely-jegyet). Jegyek elővételben 2011. június 20-ig kaphatók országszerte az Interticket jegyirodáiban, de bankkártyával online is lehet vásárolni a fishingonorfu.jegy.hu oldalon. Az első 1000 db bérlet mellé ajándék DVD jár!

  További információ:
  facebook.com/fishingonorfu

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Share post:

  spot_imgspot_img

  Popular

  More like this
  Related

  Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

  Intro text we refine our methods of responsive web...

  Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

  Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

  New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

  Intro text we refine our methods of responsive web...

  Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

  Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...