Lizzy Borden: rockzene és horror show Budapesten

Date:

Először lép fel hazánkban a ’80-as évek legendás amerikai glam metal bandája
November 30-án először lép fel Magyarországon a ’80-as évek amerikai glam metaljának egyik legautentikusabb képviselője, a Lizzy Borden. A Rocktogon klubban tartandó koncert bizonyára ünnepi hangulatban zajlik a csapat hazai rajongótáborának köszönhetően, s ezt a hangulatot igyekszik majd fokozni a budapesti Twister, mely nemrég adta ki debütáló albumát.
Az 1983-ban alapított Lizzy Borden nevű csapatról már az nagyon sokat elmond, hogy nevüket (s egyben a frontember művésznevét) egy olyan lánytól kölcsönözték, aki a rideg szívű szülei lemészárlásával szerzett magának kétes hírnevet a tengerentúlon – az állítólagos rémtettet ugyanis puszta kézzel, egy baltával követte el több mint 100 évvel ezelőtt. Ennek megfelelően a Hollywoodból indult zenekar is a teátrálisan látványos, horror show-val körített rockbandák közé tartozik: a hőskorban a méregköpők, a művér és az egyéb borzongató performanszok a Lizzy Borden koncertek magától értetődő részét képezték.
Persze a csapat hírnevét nem csak az akkoriban szinte kötelező külsőségeknek, hanem a rendkívül karakteres énekhanggal rendelkező frontembernek köszönheti. Lizzy Borden hangja egyszerre éles és dallamos, és a sodró dallamokkal együtt képesek a legnagyobb sztárokat idézően fogós dalokat írni, mint például a Me Against the World (http://youtu.be/7OPzJviJEYE ), az American Metal, vagy a Master of Disguise. Ennek köszönhető, hogy – a Kiss-hez vagy például Alice Cooperhez hasonlóan – a Lizzy Borden dalai sem merültek feledésbe.
A csapat sok más kortársához hasonlóan ugyan kihagyta a ’90-es évek jó részét, de aztán újra aktivizálta magát, és 2007-ben Appointment With Death címmel adtak ki egy remekbe szabott új albumot, melyen szintén található egy-két igazi sláger. Sőt: az Under Your Skin című számhoz egy kifejezetten modern hangulatú videót készítettek, amely az MTV-n is rendre szerepelt, és ráadásul egy ijesztő társadalmi problémára, fiatal lányok önvagdosásra is felhívja a figyelmet: http://youtu.be/2AQHNKUljgk. Lizzy korábban és a videó megjelenésekor is számos alkalommal világossá tette, hogy zenéjükkel csak szórakoztatni akarnak, és a leghatározottabban elítélnek minden ilyen önveszélyes cselekedetet.
Ahhoz képest, hogy egy majd három évtizede létező csapatról van szó, amely története során négyszer hódította meg az Államok-beli slágerlisták első helyezését, rendkívül barátságos áron lehet eljutni a november 30-ai koncertre: a budapesti Rocktogonban mindössze 3999 Forint lesz a belépő. A legendás csapat előtt egy első albumát nemrég kiadó tehetséges fiatal csapat, a Twister mutatja be kőkemény rockzenéjét.
A Hammer Concerts bemutatja: Lizzy Bordens Death takes a holiday tour 2011
2011. november 30., szerda 18 óra
Budapest, Rocktogon (VI. ker, Mozsár utca 9.)
Lizzy Borden, Twister koncertek
Belépő: 3999 Ft.
Kapcsolódó  weboldalak:
http://www.hammerworld.hu
http://www.lizzyborden.com
http://www.twistermusic.hu/
http://www.facebook.com/lizzybordenband

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...