Lélektől lélekig az Ismerős Arcok zenekarral

Date:

IA_plakat_Club202Az Ismerős Arcok zenekar emlékezetes estével búcsúzik az ősztől. November 23-án, pénteken FankaDelivel közös koncertet ad Budapesten, a Club 202-ben az ARTISJUS Zenei Alapítvány támogatásával. A Lélektől lélekig címet viselő nagykoncert a népszerű dalszerző-énekessel való eddigi közös munkát és barátságot koronázza meg.
Az Ismerős Arcok zenekar egész évben járta az országot és az év végéhez közeledve egy igazi különlegességgel készül. Az ősz búcsúztató, télköszöntő koncert igazi csemege lesz a rajongóknak és azoknak, akik a zenekar nemrég megjelent első videoklipjében beleszerettek a zenekar és FankaDeli közös alkotásába. Az este FankaDeli élő koncertjével indul, majd az ’előzene’ után az Arcok csapnak a húrok, dobok, billentyűk közé, és természetesen a közös örömzenélés sem maradhat el.
 
„A koncert mottója és egyben címe: Lélektől lélekig. Ezzel megpróbálunk arra utalni, hogy a fellépő zenekarok dalai műfajilag ugyan eltérnek egymástól, de abban feltétlenül hasonlítanak, hogy érzelmi indíttatásból születtek és a lelkekhez kívánnak szólni. A hallgatóságunk némileg szintén különbözik ugyan, de bízunk benne, hogy eme közös koncert alkalmával, a zenénk által ők is egymásra találnak, mint az a dalok előadóival történt néhány évvel ezelőtt. A címbeli szójáték magyarázata pedig az, hogy a koncerten elhangzó dalokat jó néhány nagylemez anyagából válogattuk, FankaDeli Lélekjelenlét című albumától egészen az Ismerős Arcok Lélekvesztő című lemezéig.” – mondta Galambos Nándor, a zenekar basszusgitárosa.
 
Csodás egyvelegre számíthatunk tehát, melybe nagy gonddal kerültek kiválasztásra az estére szánt dalok. „Egy olyan zenekarnak, mint a miénk, amelyik egész évben folyamatosan koncertezik, nagyon nehéz feladata van akkor, amikor az év egyik legnagyobb koncertjén elhangzó dalait kell kiválogatnia. Hiszen szeretnénk az estét azzal is emlékezetesebbé tenni, hogy ritkán játszott dalokat emelünk be a műsorba, de akkor esetleg le kell mondanunk olyan kedvencekről, amelyek szinte kihagyhatatlanok. Minden dalunk természetesen nem hangozhat el, hiszen immár hét nagylemez dalaiból meríthetünk. Megpróbálunk tehát minden igényt kielégítően válogatni és reméljük, hogy mindenki megtalálja benne saját kedvencét.”- foglalta össze a zenekar szaxofonosa, Tánczos István a dalválasztás nehézségeit.
 
Az Ismerős Arcok zenekar és FankaDeli kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza és végre meghozta gyümölcsét, melyet november 23-án együtt szüretelnek majd le. „Egyik közös fellépésünk után sokat beszélgettünk Nyerges Attilával és kölcsönös szimpátia alakult ki bennünk. Ezt először egy közös dal követte, aztán ebből a dalból egy videoklipet forgattunk, most pedig együtt adunk koncertet. Reményeink szerint ezekben a közös megmozdulásokban olyan töltet van, amelyből mindenki, aki hallgat minket, újabb energiákat meríthet.” – mondta FankaDeli
 
Az Ismerős Arcok legutóbbi Kerítést bontok című albuma, valamint a 2005-ben megjelent Szélbe kiáltok című albumának 2012-es újrakiadása – amely extra tartalomként magában foglalja a FankaDelivel közös videoklipet is – már megvásárolható (letölthető mp3 formátumban) az iTunes Store és az Amazon internetes zeneáruházaiban.
 
Aki teheti, ne maradjon otthon, egyedi koncertnek nézünk elébe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...