Saturday, October 16, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Carl Palmer Band: májusban visszatér az ELP dobos zsenije

  A dobosok dobosa okostelefonon, filmen és élőben bűvöli el az igényes rockzene kedvelőit

  A dobosok dobosa, az Emerson Lake and Palmer és az Asia alapító tagja idén is ellátogat Magyarországra. Carl Palmer tavaly a Győri Ütős Fesztivál sztárvendége volt, idén pedig május 3-án lép fel az A38 Hajón saját zenekara társaságában. A programon az EL P legnagyobb slágerei, köztük a híres Muszorgszkij klasszikus szerepel majd instrumentális formában.

  Senki sem vádolhatja maradisággal az idén 62 éves Carl Palmert, sőt: az is előfordulhat, hogy a dobos rajongóinak egy része nem is tudja, mi fán teremnek azok a kütyük, amiken nemrég vált elérhetővé a legendás zenész. Bizony, Carl Palmer fent van az iTunes-on! A dobosok dobosának felszerelését immár iPhone okostelefonon, továbbá iPod és iPad készülékeken is meg lehet idézni, méghozzá a Play Carl Palmer’s Drums nevű mobil alkalmazás segítségével: http://itunes.apple.com/us/app/play-carl-palmers-drums/id447168749

  Hősünk nemrég egy brit művészfilmben is szerepelt: Andrew Cross 35 perces, The Solo című alkotása a zene és a tér közti kapcsolatot boncolgatja Carl Palmer dobszólói segítségével, bemutatva azt, hogy a különböző ütős hangszerek használatával milyen összetett és teljes értékű, művészi értékkel bíró hangzást érhetünk el… a legegyszerűbb megoldásra példa az alábbi részlet: http://youtu.be/ouJetiHNAv0

  „Számomra mindig fontos volt, hogy minél közelebb kerüljek a rajongókhoz. Az új turné, ez a film és a mobiltelefonos alkalmazás pedig minden korábbinál jobb lehetőséget nyújt erre” – mondta el Palmernemrég. „Ez a film nem egyszerűen egy Carl Palmer dobszóló felvétele, ahogy azt elsőre gondolnánk, hanem annak a bemutatása, hogy a dob és a rajta játszó személy hogyan kapcsolódik össze, megteremtve egy élő, valós idejű műalkotást – olyat, amihez foghatót más esetekben csak múzeumokban láthatunk.”

  Carl aktuális turnéját 2011 őszén, az Egyesült Államokban indította. A beszédes nevű Pictures At An Exhibition körút keretében Budapestre is ellátogat, méghozzá május 3-án az A38 hajóra: a közel két órás programban ezúttal az ELP legnagyobb slágerei is szerepelnek majd, méghozzá instrumentális átiratban. A videóvetítésekkel kiegészített előadáson hármasban, power trióként láthatjuk majd a dobost, Paul Bielatowicz gitáros és Simon Fitzpatrick basszusgitáros társaságában. A koncert után Carl ezúttal is várja majd azokat, akik személyesen is találkoznának vele, vagy autogramot szeretnének.

  a Livesound Productions bemutatja: The Carl Palmer Band – Pictures At An Exhibition 2012 Tour

  2012. május 3, csütörtök 20 óra

  Budapest, A38 Hajó

  Carl Palmer Band koncert

  Belépő: 5900 Ft

  Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.

  Kapcsolódó  weboldalak:
  http://www.livesound.hu

  http://www.carlpalmer.com

  http://www.andrewcross.co.uk

  Közösségi weboldalak:

  http://www.facebook.com/LiveSoundProd

  http://www.facebook.com/events/251649908238110A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.