Boban & Marko Markovics Orkestar a MűPában

Date:

Bár több mint egy évtizede rendszeres, visszajáró vendége a magyarországi koncerttermeknek és fesztiváloknak Boban Markovics, olyan még talán soha nem fordult elő, hogy épp nálunk kezdje meg legújabb koncertévadát a Balkán legismertebb trombitásának zenekara.

A lassan harminc éve családi vállalkozásként működő fúvószenekar Szerbia messze legnépszerűbb zenei exportterméke, a Kusturica-filmekből mindenki ismeri a munkásságát és talán nincs olyan pontja a Földnek, ahol még ne léptek volna fel.
A trombita gyakorlatilag genetikailag kódolt a Markovics-családban, már Boban apja és nagyapja is elismert trombitaművész volt, így nem véletlen, hogy hasonló pályát választott a fia, Marko is, aki 2006 óta vezeti a zenekart és a legutóbbi két lemezen szerzőként és szólistaként is közreműködött. Marko Markovicsot az egyik legnagyobb tehetségként tartják számon szakmájában, ő gondoskodott a zenekar megújulásáról, aminek köszönhetően legutóbbi számaik is a rádiók lejátszási listáinak élén végeztek. Markónak köszönhetően a Boban & Marko Markovics Orkestar jövője még hosszú évekre biztosítva lehet, végül is ennél jobb utánpótlást egyetlen zenekar se kívánhatna magának.

est.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...