Balázs Fecó 60. születésnapi koncertje az Arénában

Date:

– Nagyszabású koncertet ad 60. születésnapja alkalmából Balázs Fecó pénteken a Papp László Budapest Sportarénában; a billentyűs, énekes, zeneszerző a napokban egy duettlemezt is kiadott.

    “Lesz egy szimfonikus zenekari blokk, közreműködnek a Korál tagjai, Zorán, Hobo, Tokody Ilona, Keresztes Ildikó, Takács Nikolas, László Attila és mások. A duettlemezen korábban felvett, de nagyrészt meg nem jelent dalok szerepelnek, kiegészítve más felvételekkel. Közöttük vannak vadonatújak is, köztük egy dal, amelyet Demjén Ferenccel, azaz Rózsival, Horváth Charlie-val, Somló Tamással és Menyhárt Jánossal közösen adok elő. A címe: Nekünk nyílt meg a végtelen” – mondta Balázs Fecó korábban az MTI-nek.
A Csak az évek múltak el… című CD-n szerepel még többek között egy-egy duettje Oláh Ibolyával, Varga Miklóssal, Wolf Katival, Kovács Katival és Cserháti Zsuzsával.
A pénteki koncerten a Sportarénában közösen énekli el Hobóval a Hazafelé című dalt.
“Horváth Attilán kívül nagyon kevés más szövegíróval dolgoztam eddigi pályafutásom során, azt viszont kevesen tudják, hogy Hobo, azaz Földes László is jegyzett szöveget a Korálnak Rusz László álnéven. Ez volt a Hazafelé” – fejtette ki a zenész.
A 60 éves Balázs Fecó, aki a magyar rockzene történetének két megkerülhetetlenül fontos csapatában, a Radics Bélával felálló Taurus XT-ben, valamint a Korálban játszott, tagja volt a Neotonnak is. Az általa megalakított Korál négy remek lemezt (I. – 1980, A túlsó part – 1982, Az óceán – 1984, Korál IV. – 1986) készített, majd 1986-ban leállt, később újra összeállt és manapság is fellép.
A Korálban Balázs Fecó mellett Fischer László gitáros, Scholler Zsolt basszusgitáros (őt később Fekete Tibor váltotta) és Dorozsmai Péter dobos játszott. Balázs Fecó és Horváth Attila olyan slágereket írt együtt, mint a Maradj velem, az Anyám, vigasztalj engem, a Kergesd el a felhőt a házamról, a Kölykök a hátsó udvarból vagy a Homok a szélben.
Balázs Fecó készített filmzenéket, megjelentek szólólemezei, komolyzenei albumai és oratóriumot is komponált. Megszervezte a sitkei rockfesztivált, amelynek bevételeiből felújították a helyi kápolnát; idén augusztusban már a 25. sitkei fesztivált tartották. Kapott Liszt-díjat, átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2008-ban pedig a Fonogram-életműdíjat. 2009-ben jelent meg életművét átfogó Best of lemeze.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...