August2 , 2021

  Balázs Fecó 60. születésnapi koncertje az Arénában

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  – Nagyszabású koncertet ad 60. születésnapja alkalmából Balázs Fecó pénteken a Papp László Budapest Sportarénában; a billentyűs, énekes, zeneszerző a napokban egy duettlemezt is kiadott.

      “Lesz egy szimfonikus zenekari blokk, közreműködnek a Korál tagjai, Zorán, Hobo, Tokody Ilona, Keresztes Ildikó, Takács Nikolas, László Attila és mások. A duettlemezen korábban felvett, de nagyrészt meg nem jelent dalok szerepelnek, kiegészítve más felvételekkel. Közöttük vannak vadonatújak is, köztük egy dal, amelyet Demjén Ferenccel, azaz Rózsival, Horváth Charlie-val, Somló Tamással és Menyhárt Jánossal közösen adok elő. A címe: Nekünk nyílt meg a végtelen” – mondta Balázs Fecó korábban az MTI-nek.
  A Csak az évek múltak el… című CD-n szerepel még többek között egy-egy duettje Oláh Ibolyával, Varga Miklóssal, Wolf Katival, Kovács Katival és Cserháti Zsuzsával.
  A pénteki koncerten a Sportarénában közösen énekli el Hobóval a Hazafelé című dalt.
  “Horváth Attilán kívül nagyon kevés más szövegíróval dolgoztam eddigi pályafutásom során, azt viszont kevesen tudják, hogy Hobo, azaz Földes László is jegyzett szöveget a Korálnak Rusz László álnéven. Ez volt a Hazafelé” – fejtette ki a zenész.
  A 60 éves Balázs Fecó, aki a magyar rockzene történetének két megkerülhetetlenül fontos csapatában, a Radics Bélával felálló Taurus XT-ben, valamint a Korálban játszott, tagja volt a Neotonnak is. Az általa megalakított Korál négy remek lemezt (I. – 1980, A túlsó part – 1982, Az óceán – 1984, Korál IV. – 1986) készített, majd 1986-ban leállt, később újra összeállt és manapság is fellép.
  A Korálban Balázs Fecó mellett Fischer László gitáros, Scholler Zsolt basszusgitáros (őt később Fekete Tibor váltotta) és Dorozsmai Péter dobos játszott. Balázs Fecó és Horváth Attila olyan slágereket írt együtt, mint a Maradj velem, az Anyám, vigasztalj engem, a Kergesd el a felhőt a házamról, a Kölykök a hátsó udvarból vagy a Homok a szélben.
  Balázs Fecó készített filmzenéket, megjelentek szólólemezei, komolyzenei albumai és oratóriumot is komponált. Megszervezte a sitkei rockfesztivált, amelynek bevételeiből felújították a helyi kápolnát; idén augusztusban már a 25. sitkei fesztivált tartották. Kapott Liszt-díjat, átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2008-ban pedig a Fonogram-életműdíjat. 2009-ben jelent meg életművét átfogó Best of lemeze.

  MTI

  spot_img