Sunday, October 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Apocalyptica: 2011-ben Budapesten!

  Hosszabb szünet után, a 7. stúdiólemezüket követő közel egyéves világ körüli turné keretében látogat el ismét Magyarországra a csellót a metal zenébe bevonó Apocalyptica. Naptárakat elő: 2011. február 23-án a budapesti Petőfi Csarnokban lesz lehetőségünk egy újabb felejthetetlen koncertélmény begyűjtésére!

  Aligha szükséges bemutatni bárkinek is a finn Apocalypticát, hiszen megjelenésükkel jelentősen felkavarták a kemény zenei világot: teljesen úttörő módon, csellón álltak neki metal dalokat játszani, első lemezük kizárólag a Metallica legnagyobb számainak átdolgozását tartalmazta. A végeredmény zsenialitásához pedig kétség sem fér, hiszen a tagok egytől-egyig klasszikus zenei képzettséggel vannak felvértezve. Természetesen később is szívesen nyúltak példaképeik szerzeményeihez, koncertjeiknek is nélkülözhetetlen pillanatai közé tartoznak az ilyen megidézések.

  Saját dalaik receptje is hamar bevált: a fantasztikus, gyönyörű dallamok és a bombasztikus ritmusok semmiféle hiányérzetet nem hagynak az emberben, annak ellenére sem, hogy az instrumentális dalokról van szó, tehát nincs állandó énekes. (Vendégszereplésen viszont többek között a HIM, Guano Apes vagy a Slipknot énekese is megfordult már náluk egy-egy sláger erejéig.) Mindenki számára tartogatnak szerethető pillanatot – a klasszikus zene, a melódiák és a keményebb metal egyaránt szerves részét képezik az Apocalypticának. Amivel a tagok is viccelődni szoktak – ez bizony nem csak egy „egyszer elsüthető poén” -, ténylegesen képesek mindig megújulni, abban az egyedülálló stílusban, aminek ők az úttörői. Egyik friss klipjükben egy tehetséges kanadai énekes szerepel: az I Don’t Care című dalt itt nézhetjük meg: http://www.youtube.com/watch?v=qxDcWvZCSRg

  Élőben nyújtott teljesítményük még szórakoztatóbb, mint a lemezen: elvégre nem sűrűn látni három, csellózás közben headbangelő finn muzsikust! Nagy hangsúlyt fektetnek a szórakoztatásra és minden este törekednek rá, hogy a rajongók valóban egy élménnyel legyenek gazdagabbak. A magyar közönségre pedig nem lehet panaszuk: emlékezhetünk, hogy a Sziget fesztiválon is sokan nem fértek be a sátorba a koncertjük alatt, de a 2007-es Petőfi Csarnokos bulijuk is sokáig beszédtéma volt. A helyszín most ismét a PeCsa, a srácok ezúttal új, 7th Symphony című lemezüket mutatják majd be. Ha nem akarsz lemaradni, jegyedet akár már most beszerezheted a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – vagy kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.

  A Concerto Music és s SkalarMusic bemutatja: The 7th Symphony Tour

  2011. február 23., szerda 19 óra

  Budapest, Petőfi Csarnok

  Apocalyptica koncert

  Belépő: 6900 Ft

  Kapcsolódó weboldalak:

  http://www.apocalyptica.com

  http://www.concerto.hu

  http://www.skalarmusic.hu

  http://www.ticketportal.hu

  Hallgatnivaló, látnivaló:

  http://www.myspace.com/apocalyptica

  http://www.youtube.com/user/apocalypticavideos

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.