Saturday, October 16, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  A RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO ZENEKAR KARÁCSONYI KONCERTJE

  „VAN-E ÉGŐSOROD?”

  A RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO ZENEKAR
  KARÁCSONYI KONCERTJE

  2010. december 18., szombat 19.30 óra, A38

  Vendégek: Frenk, Szűcs Krisztián és a Budapest Bár zenekar – Farkas Róbert (hegedű), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora), Farkas Mihály (cimbalom), Farkas Richárd (bőgő)

  www.a38.hu, http://speckojedno.hu/

  http://www.youtube.com/watch?v=twrrFJZBO50

  A Specko Jedno zenekar repertoárja bővelkedik olyan műfajú számokban (cigánydalok, klezmer nóták, orosz románcok, sanzonok), amelyek a Budapest Bár hangszereléséhez, hangulatához is igen közel állnak. Rutkai Borinak, mint mind a két zenekar énekesnőjének karácsonyi kívánsága szerint most ezek a számok „átbudapestbározódnak” Farkas Róbert és virtuóz zenésztársainak előadásában.

  A produkció  énekes vendégei lesznek: Frenk és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), akikkel Rutkai Bori a Budapest Báron innen és túl elvetemült triót „konstellál”. Az énekesek mindkét zenekar kíséretében megnyilvánulnak, az estét pedig az összes fellépő meglepetés fináléja, „dzsem-Borija” zárja. Ez a koncert egyaránt kuriózum mindazoknak, akik már ismerik Rutkai Bori zenekarát, és azoknak is, akik csak most fogják megismerni a Specko Jedno gazdag repertoárját; a mély humorral és játékos költészettel áttüzesített dalokat, amelyek a funky, a rap, a rocky, a népdal, a blues, és az underground pop sajátos együttéléséből születnek. Budapest Bár-rajongóknak kiemelten ajánlott esemény, ahol kedvenceiket ismerős közegben és új szerepkörben egyaránt láthatják, hallhatják.

  Az „Égősor-bulin” a pörgős, táncos számok kellemesen felrázzák, energizálják a karácsonyt megelőző stresszes időszaktól vacogó sejtállományunkat, míg a lassú, összebújós számok felébresztik a szunnyadó szenvedélyeket és bekapcsolják bordakosarunkban a szeretet adó-vevő készülékeit.

  A produkció  kísérőanyaga, a Rutkai Bori dal-verseiből és festményeiből készült 2011-es kalendárium, mely a helyszínen megtalálható és megvásárolható.

  Rutkai Bori dalszerző, énekes, aktív képzőművész, a Budapest Bár egyik frontkisasszonya. Bori énekel, táncol, koncerteken a dalok összekötő szövegeiből stand-up comedy-t improvizál, Nyitott Műhely-beli filmklubjában főz, a Hébe-Hóba Banda koncertjein pedig óvodásokkal, kisiskolásokkal kutyakórust játszik, vagy éppen a piros labda elveszett pettyeit próbálja megtalálni a Vacka dalok melódiáira.

  2003 őszén alapította a Specko Jedno zenei formációt, amely tulajdonképpen utódegyüttese Bori korábbi zenekarának a Special Gizdának. Az együttes főleg orosz és latin zenei hagyományokat követve hozta létre dalait. Fő jellegzetességét, a zenekar nevében is feltűntetett specialitását azonban a dalszövegek erős képisége és az egyszerre ironikus és melankolikus költészete adta, adja; emellett pedig a gyakran színházi-, vagy kabaréelemekkel bővített koncertelőadások.

  Mi is az a Specko Jedno? A Special One és a Sedcko Jedno (szlovákul: mindegy) kifejezésekből facsart zenekari elnevezés. Mit játszik? Tangóba takart meztelen éjt, űrdiszkót, bunker funkyt, BKV-jamet, reformkori fúziós rockot. Under- és overgroundokon felnevelkedett zenészek és egy költészetileg érintett énekesnő közönségtudatos produkciója. Táncolási és gondolkodási lehetőség alacsony és magas embereknek egyaránt. 2010 tavasza óta megújult formációban adódnak elő a Specko Jedno „whatevergreenjei”.

  A zenekar tagjai:

  Rutkai Bori – ének

  Mizsei Zoltán  – zongora

  Szesztay Dávid – gitár

  Szerető  Dániel – basszusgitár

  Dudás Zsombor – dob

  Németh Csaba – ütőhangszerek

  Vendégek:

  Frenk – ének

  Szűcs Krisztián – ének

  Farkas Róbert – hegedű

  Ökrös Károly – tangóharmonika, zongora

  Farkas Mihály – cimbalom

  Farkas Richárd – bőgő

  Belépő:

  Elővételben: 1800 Ft

  A helyszínen: 2200 Ft

  Jegyek elővételben válthatóak az A38 jegypénztárában és weboldalán.

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.