A Queensryche újra Budapesten!

Date:

A Queensrÿche  – Chris DeGarmo, Michael Wilton, Eddie Jackson, Scott Rockenfield és Geoff Tate – 1983-ban jelentette meg az első EP-t, melynek anyagán még erősen érződött az Iron Maiden, a Judas Priest és a Ronnie James Dio fémjelezte Black Sabbath hatása. 1984 szeptemberében The Warning címmel Londonban rögzítették első nagylemezüket. Ezt követően az Egyesült Államokban a KISS Animalize turnéján vendégeskedtek.
Hírnevüket tovább növelte a Rage for Order album. Addigra már a korszak egyik fő tényezőjének számítottak, nemcsak a heavy/power metal vonalon, de a progresszív metal műfajban is. Egyszerre tudták elnyerni a kritikus zenesajtó és a kortárs zenekarok tiszteletét, valamint a tini rajongók jelentős részét, ami rendkívül ritka eset. Sajátos, újszerű arculatuk ekkora már kiforrott, új trendet indítottak el a 80-as évek második felének zenei világában.
1987 végén láttak neki főművűknek. A munkát hatalmas érdeklődés kísérte, akkora sikerre azonban senki nem szamított, mint amit az 1988-ban kiadott Operation: Mindcrime elért. Az anyag még ma is a progresszív metal egyik csúcsalkotása, a stílus egyik alapvető klasszikusa.
1990 augusztusában került boltokba a következő nagylemez az Empire. Az anyag irányváltozást jelez a korábbi munkákhoz viszonyítva: hard rockosabb, mondhatni kommerszebb irányt vett a zene. A lemez kiadását követően nagyszabású, 18 hónapos turnéra indultak. A körúton előadták a teljes Operation: Mindcrime lemezt, ennek anyagából készült az Operation: Livecrime koncertlemez. 1991-ben részt vettek a Monsters of Rock turnén, ahol a Metallica és az AC/DC társaságában koncerteztek, többek között Budapesten is felléptek.
Némi szünet után 1994-ben jelent meg a következő nagylemez, mely a Promised Land címet viselte, majd újabb három év múlva, 1997-ben a Hear in the Now Frontier c. album. Számos újabb albumot és turnét követően, 18 évvel az első fejezet után, 2006-ban  adták ki az Operation: Mindcrime II-t, mely zeneileg az első rész továbbgondolása, több a klasszikus/rockoperás elemmel. A kritika és a rajongók pozitívan fogadták a lemezt, bár a többség szerint nem ér fel az elődjéhez. A lemez kiadását követően nagyszabású önálló turnéra indultak, ahol mindkét Operation: Mindcrime anyag történetét előadták, hatalmas színpadi show keretében. A teljes Operation Mindcrime I & II., hatalmas három órás amerikai szuperprodukció, szereplőket, kellékeket, díszleteket, kivetítőket felvonultató koncert-színház volt. Ennek a turnénak a keretében ismét felléptek Magyarországon, a Petőfi Csarnokban.
2007 augusztusában egy újabb válogatás látott napvilágot Sign of the Times: The Best of Queensrÿche címmel, ezt egy feldolgozás lemez, a  Take Cover, követte,  2007 novemberében. Ezen többek közt U2, Black Sabbath, Pink Floyd, Queen, The Police és Buffalo Springfield dalokat formáltak a saját képükre. 2009 tavaszán jelent meg a soron következő nagylemez, American Soldier címmel. Az album egy konceptlemez, amit az amerikai katonák élete, érzelmei, a háborús borzalmak inspiráltak: Geoff Tate apja a vietnami háború idején volt katona, ennek hatására az énekes volt katonatársakkal készített interjúkat az album előkészületei során, melyek töredékei hallhatók a lemezen is. Július 12-én az új számok mellett erős Best of programra számíthatunk!
 A koncert tehát 2010. július 12-én, este 8 órakor lesz a Petőfi Csarnokban.
 További infó: http://livesound.hu/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...