Martin Solveig: Párizs a szerelem, és nem a bulik városa

Martin Solveig nevét tavaly nyáron jegyeztük meg, amikor a csapból is Hello című slágere folyt. Legutóbbi dalához, a The Night Out-hoz a közelmúltban készült klip. A francia DJ jövő héten Zamárdiban a Balaton Sound közönsége előtt élőben is bemutatkozik. Solveig az új dal, klip kapcsán nyilatkozott.
A legújabb kislemezed címe: The Night Out. Hol töltöttél már el egy különleges estét?
– Vegasban. Viccelek. Európában számos városban: Barcelona nyilvánvaló, de Portó és Lisszabon is remek hely. Emellett Amszterdam is vonzó, de én Münchenben és Düsseldorfban is nagyon jól éreztem magam.
Miről szól a dal?
– Egy férfiról, aki végtelenül szerelmes egy lányba, de soha nem kaphatja meg. Egyrészről ez nagyon szomorú, másrészt ez a küzdelmes szerelem készteti arra, hogy különleges dolgokat tegyen meg, amelyekre egyébként soha nem lenne képes. Azt gondolom, hogy ez egy klasszikus, filmes történet.
A dal végén sem kapja meg a férfi a lányt?
– Van egy pici valami, de nem, nem kapja meg teljesen. Akkor unalmas lenne a történet, nem igaz?
Mindenki azt mondja, hogy Párizs a szerelem városa. Így látja ezt egy párizsi ember is?
– Igen, teljes mértékig. A párizsi emberek betegesen kötődnek a városokhoz, de ennek ellenére minden elfogultság nélkül mondhatom: ez a szerelem városa. Ha valaki bulizni szeretne, akkor nem ide kell jönnie, de, aki romantikázni szeretne a szerelmével, egy kellemes hétvégét eltölteni kettesben valahol, annak Párizsban a helye. Gyönyörű turisztikai látványosságok, remek konyha várja az ide érkezőket.
Milyen számodra a tökéletes szabad este?
– A tökéletes? Mindenképpen moziban kezdődik. Film-fanatikus vagyok. A város pedig legyen mondjuk Róma. A mozi után elmennék egy étterembe, ahol a teraszon ülnék le enni, sörözni. Miután jól megtömtem a hasamat már nem maradna más hátra, mint belevetni magam egy őrült buliba. Igen, ez egy tökéletes este lenne.
Mi az, amit nem említ meg rólad a Wikipedia?
– Nem azzal kezdeném, hogy mit nem említ meg, hanem azzal, hogy miben téved. A cikk szerint a művésznevemet egy francia színésznő, Solveig Dommartin miatt választottam. Nos, ez nem igaz. Nem említi meg, hogy tudok teniszezni. A Hello klipje óta folyamatosan megkapom a kérdést, hogy „tényleg tudsz teniszezni?”, ami nagyon elszomorít. Erős amatőr teniszező vagyok, vasárnapi játékos, de tudok játszani. A harmadik pedig, hogy a szenvedélyem a XX. század eleji művészet.
 

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.