July24 , 2021

  Holdviola: "Megtisztelő, hogy megbecsülik a munkánkat"

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Mesterhármast produkált a Holdviola nevű formáció. A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (MAHASZ) 2010. évi első hetének slágerlistáin három helyen is szerepelt a zenekar.
  „A Magyarságnak szüksége van erre a zenére.” – olvasható a Holdviola honlapján egy rajongói hozzászólás. A zenekar 2006 tavaszán alakult Miskolcon. Nem hétköznapi nevüket egy Bükk-hegységben honos virágról kapták. Amilyen különös a névválasztás, olyan különleges maga a zene is. Alapjában véve népdalokat öltöztet modern, újszerű köntösbe a csapat, koncertjeikre ehhez illően az igényes és látványos színpadi show a jellemző: VJ-keverte háttéranimáció, speciális néptánc-koreográfia, színpadi díszletek és vizuális élmények teszik teljessé a képet.
  A fent említett idézetet alátámasztják a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének első slágerlistái. 2010 első hetében ugyanis három listán is előkelő helyen szerepelt a zenekar. A Madárka című korong az album-és válogatáslemezek Top 40-es listáján volt az első, a Bánat utca című maxi szintén első helyen szerepelt a Single (track) Top 10 listán, míg ugyanez a dal a Top 40-es rádiós játszási listáján a 13. helyen tanyázott.
  A sikerlemez titkairól Gál Róbert menedzsert kérdeztük:
  – Mit jelent számotokra, hogy a Madárka első helyen szerepel a MAHASZ listáján?
  – Nagyon megtisztelő, felemelő érzés. Jó látni, hogy azt a hatalmas munkát amelyet az album elkészítésébe fektettünk értékelik az emberek, és annak ellenére, hogy lehetőségük lenne ingyen is megszerezni az album dalait, áldoznak rá, megbecsülik a munkánkat.
  – Hogyan fogadtátok az első helyekről szóló hírt?
  – Meglepetten, büszkén, és hálával azon emberek felé akik segítségével ilyen sikeresen debütálhatott az album. A dalok megkomponálása, rögzítése, és úgy általában az egész munkafolyamat során végig igyekeztünk úgy nyúlni a népdalokhoz, hogy azokból semmi esetre se vegyünk el, inkább felerősítsük, más formában, mai zenei nyelven és eszközökkel közvetítsük azt az érzést amit az eredeti dal hallgatása, éneklése jelent nekünk, jelent a magyar embereknek.
  – Milyen visszajelzések érkeztek a közönség részéről?
  – Természetesen gratulációkat is kaptunk, de ami talán még fontosabb, több száz levél érkezett hozzánk, amelyben az albummal kapcsolatos érzéseiket, véleményeiket osztották meg velünk a zenekart szeretők. Volt akit a magánéleti válságán segítették át a dalok, volt akinek hitet adtak, voltak akiknek a gyermekkori táncházi, néptánc-tábori emlékei kerültek felszínre.
  – Mi a cél, hogyan tovább?
  – Szeretnénk a zenekar produkcióját széles körben, élőben is megmutatni hazai és nemzetközi fesztiválokon, eljuttatni a határainkon túl élő magyarokhoz is.
  A legfrissebb, harmadik heti albumlistán a Madárka a harmadik helyre csúszott. A Top 40-es rádiós játszási listán jelenleg 29. a Bánat utca, míg ugyanez a dal a Top 10-es track-listán továbbra is tartja az első helyet. Gratulálunk!
  www.zene.hu

  spot_img