Déván koncertezett a Desperado

Date:

desperado_sajto06A magyarországi Desperado együttes volt a sztárvendége a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum idei gólybáljának. A négyszeres arany- és kétszeres platinalemezes zenekar tagjaival a fellépést megelőzően beszélgettünk.

– Többször is elhangzott a médiában, hogy nagyon kedvelitek Erdélyt, az itteni közönséget. Ez a szimpátia annyira erős, hogy csak úgy autóba ültök és leruccantok Dévára egy gólyabál kedvéért?

– Erdélyt valóban nagyon szeretjük és hát zeneileg is pozitív élmények fűznek ide, hiszen a 2003-as díjkiosztó gálán a  legjobb koncert díját nyertük el. Idén tavasszal pedig megkaptuk a Transilvanian Music Awards által a legjobb pop-dance zenekarnak ítélt díjat. Ezek után pláné szívesen jövünk. De amúgy is élmény számunkra minden fellépés, örömmel megyünk bárhová, ahol felkérésünk van. Dél-Erdélyben pedig még nem koncerteztünk. Sőt Déván nem is jártunk soha, úgyhogy ez most külön élményt jelent – mondja Zsolti, a zenekar egyik alapítója.

– Olyan hírek keringenek rólatok, hogy annak idején „nagyon szeretettek” iskolába járni. Azóta is hívogat az iskola?

– Hát igen. Be kell vallanunk, hogy sokkal szívesebben koncertezünk manapság az iskolákban, mint ahogy annak idején tanulni jártunk oda – kapcsolódik be a beszélgetésbe Zoy. – Nagyon nem is jártunk iskolába, mert volt a közelben néhány jó kávézó és hát igyekeztünk ügyelni arra, hogy az iskolába csak a szép élmények begyűjtésének idején tartózkodjunk. Amúgy az iskolai emlékekből ihletődött a Tanár úr című dalunk is, amit azóta is előszeretettel játszunk gólyabálokon, szalagavatókon. Nagyon szívesen megyünk ilyen jellegű rendezvényekre.

– Tavaly Bukarestbe is eljutottatok. Az INNA stúdiójában vettétek fel az együttes első angol nyelvű dalát, az Inside I want you-t. Azóta született-e új dal. Mi van most a tarsolyotokban?

– Idén jelent meg a Miért múlik el? című dalunk, aminek a klippjét teljes egészében itt Erdélyben forgattuk. És hát jövő tavaszra is nagy meglepetést tartogatunk a közönség számára. Egy neves magyarországi előadóval készítettünk egy új dalt, aminek most zajlanak a videoklippes előkészületei. Úgyhogy lesz újdonság a házunk táján. Nagylemezünk legutóbb 2008-ban jelent meg és sajnos azt kell mondanom, hogy a jelenlegi piaci helyzet nem támogatja azt, hogy az ember nagylemezzel rukkoljon elő. Sokkal inkább új dalokat várnak, amihez videoklipp is készüljön és így érjen el a közönséghez. Persze van, aki most is vállalkozik nagylemezekre, de ezt inkább magának készíti, mert a közönség részéről reális, kézzelfogható dolgot nem fog ezért kapni – mondja Betti.

– Visszatérve az angol nyelvű single-hez: nagy reményeket fűztetek hozzá az európai piacra való betörést illetően. Mennyire jött ez be?

– Még nem tudjuk pontosan lemérni az eredményt. De tény, hogy  a Youtube-on egy millió feletti nézettséget ért el a dal. Ennek persze előzménye, hogy sikerült megállapodást kötnünk az olasz EGO music-kal. Ők kiadták a dalt és nagyon sok helyre eljuttatták, többek közt Lengyelországban, Németországban, Szlovákiában vált népszerűvé. És számos neves DJ is átvette, remixelte. Én bízom benne, hogy lesz folytatása is ennek a történetnek. Egyelőre, rajongói bíztatásra elkészítettük a dal magyar verzióját „Egy őrült álom” címen és többek közt ezt is elhoztuk ide, Dévára, ahol remélhetőleg sikerül vele éneklésre bírni a közönséget – mondta Betti, pár perccel a színpadra lépésük előtt.

A számításuk bejött: a dévai közönség az együttdalolás mellett kétszeri ráadást követelt magának.

Gáspár-Barra Réka

nyugatijelen.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...