Czutor Zoltán, a Belmondo-ból: "Szeretjük kipróbálni magunkat"

Date:

A zenekar év elejei fellépésein a már ismert Belmondo számokon kívül a februárban megjelenő harmadik Szájba rágót! című albumról is hallhattok dalokat, valamint a srácok által tisztelt és imádott Beatles együttes örökzöldjei is felcsendülnek. Czutor Zoltánt ezekről kérdeztük a mai villáminterjúnkban.

– Miben lesz másabb a 3. album, mint a korábbi?
– A harmadik, Szájba rágót! című Belmondo album sokkal komplexebb és kiforrottabb, mint az előző kettő – összeértünk zeneileg és emberileg is, nagyon érezzük egymást, egymás gondolataihoz kreatívan, építően állunk hozzá. Az alkotói fázis is sokkal összetettebb volt – minden zenekartag kicsit jobban kivette a részét az folyamatból, egymást inspirálva láttak napvilágot a dallamok. Ettől az egész album jobban egyben van. Ami még lényeges, hogy az első album poposabb hangzása, a második a rockzúzása után – a Szájba rágót! sokkal inkább beatesnek mondanám.Szeretjük kipróbálni magunkat a zenei stílusokban, azok ötvözéseként hozzuk létre a dalokat.

– Szerda este Budapesten az Alcatrazban léptel fel, ahol új muzsikák is felcsendülnek. Mit kell ezekről tudni?
– A közértesüléstől eltérően a már népszerű Szabadon című dalunk mindenképpen felcsendül, hiszen ez csak a harmadik, új albumunkon jelenik meg először. Ezen kívül a számlistán szerepel az új dalok közül a Kedd van, Nekem az élet, Malacfarsang, Kiderült és TV-ben is. Ezek érték el az előzetes zártkörű közönségszavazásunkon a legtöbb pontot. 🙂 Bár, a megkérdezettek szerint nehéz volt rangsorolni, mert igen hasonló jó értékeket kapott a többi szám is. Ez is mutatja, hogy nehéz kiválasztani a néhány “kedvencet”, mert annyira egyben van az album.
– A Beatlestől mely dalok csendülnek fel? Milyen gyakran játsszátok ezeket?
– A Belmondo minden tagja alapkőnek tekinti a Beatles-t, sokat köszönhetünk ennek a legendás zenekarnak – bár, szerintem, majdnem minden könnyűzenész így van ezzel valamilyen szinten. Korszakalkotó és kivételes hatású társaság volt, ezért szokásunk néha tisztelegni előttük két-három szám erejéig. Számítani lehet a Back in the USSR, a Don’t let me down, a Taxman, a Birthday, Elenor Rigby és az I am the walrus számokra.
 
– Sokat remélünk ettől a lemeztől, ez egy sokkal kifinomultabb, “kedvesebb”, de profibb anyag lett – köszönhető ez nagy részben a HS7 Jappánnak is, aki a végleges keverésekben segített. Látszik a koncertek számán is az eredmény, kicsit jobban beindultak most a meghívások. Pozitív fogadtatást kaptunk a rádióktól is, két-három új dalunkat már játszák. A koncerteken egyébként főleg saját dalokat játszunk, ha a közönség egy része azonban ott találkozik először a zenekarral, szívesen játszunk néhány ismert dalból átdolgozást, hogy hamarabb el tudjanak helyezni bennünket.
– Bíró – 
www.zene.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...