COPY CON: PÉNTEKEN A BARBA NEGRÁBAN

Egy egész estés reggae-őrületre számíthat, aki november 13-án a Barba Negra Music Clubba látogat.

A buli főszereplőjét, a hazai reggae-élet egyik leghitelesebb előadójának tartott Copy Cont faggattuk röviden a koncertről és aktualitásokról.
Legújabb, Moe-val közös klipes dalod a napokban debütált Magadért címmel. Mi ihlette a szerzeményt? Hogyan jött létre a közös munka?
Alapvetően a többi dalhoz hasonlóan, ez a szerzemény is saját tapasztalatok alapján íródott. Az emberek nagy többsége nagy előszeretettel mutogat másokra, ha valami “problémája” van. Nem vizsgálják meg a probléma forrását, hanem inkább hárítanak, ahelyett hogy felfedeznék önmagukat, a negatív beidegződéseiket, hogy miből származik a bántottság érzete. Ha képesek volnánk magunkat jobban megismerni, úgy sok zavaros helyzeten felül tudnánk emelkedni, és nem beleragadni, akár napokig. Változtatni kellene a gondolkodásmódunkon, és ezáltal magunkon. Így a környezetünk is változhatna, kiteljesedhetne általunk. Amíg ez nincs… marad a sértettség, a mártírkodás, és a kisemmizett önkép. Moe Testvéremmel is igen sokat beszélgettünk erről a dologról, és így jött e közös dal ötlete.
Idén már több új dallal jelentkeztél. Lemez is várható?
Így van. 3 dallal jelentkeztünk nyár óta. Az első a Vasárnap című dal, a második a Csinálni kell, és most a Magadért. A tervek szerint megjelentetünk még tavaszig egy dalt, amit egy nagylemez is követ majd. Jelenleg ezen a lemezen dolgozunk gőzerővel. Szóval igen… tavasz derekán várható az új korong.
Szeptember végén megkezdted országos turnédat. Kik alkotják most a zenekarod?
Jelenleg a Budapest Riddim Band a hivatalos kísérőzenekarom. Ez egy 5 fős felállás, ami a hazánkba látogató reggae, dancehall előadók kíséretére szakosodott. Bilentyű-vokál: Kottmayer Krisztina, vokál: MamaZita, basszusgitár: Veres Péter, dob: Bősze Balázs és gitár: Richard Puskas. Jelenleg ezzel a felállással rójuk az országot, és annak külső határait, hogy egy kis magyaros reggae-t csempésszünk a hallgatóságunk szürke hétköznapjaiba.
November 13-án a Barba Negra Music Clubban koncertezel. Mire számíthat a budapesti közönség? Lesznek vendégeid a fellépésen?
Így van. Zajlik már a készülődés, a lemez gyártásával párhuzamosan. Budapesten az elmúlt években tulajdonképpen csak a Budapest Parkban koncerteztünk nyaranta. Most viszont lesz egy nagy szezonzáró party, az Afrodzaqm és a StabilFrazír zenekarokkal karöltve. Itt felcsendülnek a régi jól ismert dallamok a régi repertoárból, valamint az eddig megjelentetett új nóták is. Így például Moe nem csak az Afrodzaqmmal lép a színpadra aznap este, hanem a Magadért című dalban is visszatér a deszkákra. Szóval igen kerek reggae érzésű egész estés reggae-partyra számíthatnak a helyszínre érkezők.
Béke és Tisztelet.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.