Sunday, October 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  COPY CON: PÉNTEKEN A BARBA NEGRÁBAN

  Egy egész estés reggae-őrületre számíthat, aki november 13-án a Barba Negra Music Clubba látogat.

  A buli főszereplőjét, a hazai reggae-élet egyik leghitelesebb előadójának tartott Copy Cont faggattuk röviden a koncertről és aktualitásokról.
  Legújabb, Moe-val közös klipes dalod a napokban debütált Magadért címmel. Mi ihlette a szerzeményt? Hogyan jött létre a közös munka?
  Alapvetően a többi dalhoz hasonlóan, ez a szerzemény is saját tapasztalatok alapján íródott. Az emberek nagy többsége nagy előszeretettel mutogat másokra, ha valami “problémája” van. Nem vizsgálják meg a probléma forrását, hanem inkább hárítanak, ahelyett hogy felfedeznék önmagukat, a negatív beidegződéseiket, hogy miből származik a bántottság érzete. Ha képesek volnánk magunkat jobban megismerni, úgy sok zavaros helyzeten felül tudnánk emelkedni, és nem beleragadni, akár napokig. Változtatni kellene a gondolkodásmódunkon, és ezáltal magunkon. Így a környezetünk is változhatna, kiteljesedhetne általunk. Amíg ez nincs… marad a sértettség, a mártírkodás, és a kisemmizett önkép. Moe Testvéremmel is igen sokat beszélgettünk erről a dologról, és így jött e közös dal ötlete.
  Idén már több új dallal jelentkeztél. Lemez is várható?
  Így van. 3 dallal jelentkeztünk nyár óta. Az első a Vasárnap című dal, a második a Csinálni kell, és most a Magadért. A tervek szerint megjelentetünk még tavaszig egy dalt, amit egy nagylemez is követ majd. Jelenleg ezen a lemezen dolgozunk gőzerővel. Szóval igen… tavasz derekán várható az új korong.
  Szeptember végén megkezdted országos turnédat. Kik alkotják most a zenekarod?
  Jelenleg a Budapest Riddim Band a hivatalos kísérőzenekarom. Ez egy 5 fős felállás, ami a hazánkba látogató reggae, dancehall előadók kíséretére szakosodott. Bilentyű-vokál: Kottmayer Krisztina, vokál: MamaZita, basszusgitár: Veres Péter, dob: Bősze Balázs és gitár: Richard Puskas. Jelenleg ezzel a felállással rójuk az országot, és annak külső határait, hogy egy kis magyaros reggae-t csempésszünk a hallgatóságunk szürke hétköznapjaiba.
  November 13-án a Barba Negra Music Clubban koncertezel. Mire számíthat a budapesti közönség? Lesznek vendégeid a fellépésen?
  Így van. Zajlik már a készülődés, a lemez gyártásával párhuzamosan. Budapesten az elmúlt években tulajdonképpen csak a Budapest Parkban koncerteztünk nyaranta. Most viszont lesz egy nagy szezonzáró party, az Afrodzaqm és a StabilFrazír zenekarokkal karöltve. Itt felcsendülnek a régi jól ismert dallamok a régi repertoárból, valamint az eddig megjelentetett új nóták is. Így például Moe nem csak az Afrodzaqmmal lép a színpadra aznap este, hanem a Magadért című dalban is visszatér a deszkákra. Szóval igen kerek reggae érzésű egész estés reggae-partyra számíthatnak a helyszínre érkezők.
  Béke és Tisztelet.

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.