Teltházas bulik a VIBE Fesztivál első napján

Date:

Már reggel 9-kor hátizsákos-sátras fiatalok tömege várta a VIBE-ra érkezőket, hiszen a fesztiválra az ország minden csücskéből érkeztek a kisebb-nagyobb csoportokba verődő fesztiválozók. Bár a csütörtök délelőtti záporok kicsit megszakították a beköltözési folyamatot, a sátorhelyek folyamatosan fogytak, és a vájbolók lassan ellepték a mezőt. A szervezőknek a délután folyamán már bővíteniük is kellett a kemping területét.
A buliba csempészett tudásközpontban, a VIBE Koliban érdekes beszélgetések várták az érkezőket, ahol az első idősávban fotós tippeket kaphattak az érdeklődők Kerekes Emőkétől, kábítószer- és gyógyszerfüggőségről beszélgethettek Bába Lászlóval, majd dr. Kádár Annamária tartott előadást a mindennapi kommunikációról, és Marosán Csaba színész elődeink szerelmi jó tanácsaival látta el a nézőket. A Koliba a további napokon délelőtt 11-től 18 óráig várják az érdeklődőket. A csütörtöki napon nők elleni erőszakról, egyetemi életmódról, ifjúságkutatásról beszélgettek a Koli két helyszínén. A folyamatos programokat sem érdemes kihagyni, ha a Maros-parton jár az ember, ugyanis fotókiállítás, élő szobrok, könyvsarok és a REFO500 sátornál társasjátékok várnak mindenkit. Gyereksarok is működik a Koliban, a BBTE marosvásárhelyi tagozatának pedagógia szakos hallgatói rajzolgatnak, festegetnek, játszanak a kicsikkel. Tegnap zsonglőrfoglalkozást is tartottak, amibe sokan bekapcsolódtak. A hétvége folyamán péntek és szombat délután 16 és 18 óra közt ki lehet próbálni a zsonglőreszközöket.
A fesztivált az erdélyi Moonfellas koncertje nyitotta délután 5 órától a Magenta Stage-nek keresztelt nagyszínpadon, majd Koszika & The HotShots, Margaret Island és a Brains is fellépett. A Yellow Stage-en a Dreamland Residents lépett fel az erdélyi zenekarok közül, majd több mint ezer hiphop- és rapkedvelő bulizott a Hősök és a Sub Bass Monster koncertjein. A zsúfolásig telt Blue Arenában 23 órától ropták a vájbolók Kis Grófo és Pixa  koncertjén. Ezután a világhírű Pendulum DJ Set lépett fel, majd napfelkeltéig bírták a bulizók Jumo Daddy és Massive Fluo szettjeire. Éjszakára a Koli helyszíne is bulizónává alakult, az erdélyi dj-knek szentelt külön helyszínen, a Kompgyárban Lamaskier dinamikus vizuális elemekből felépített vetítése kísérte a lemezlovasokat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...