Sziget – A Vaccines és a Stone Roses is fellép pénteken

stone-rosesA brit Vaccines és a Stone Roses is játszik pénteken a Sziget nagyszínpadán. A fesztivál harmadik napjának világzenei programjában a Shantel & The Bucovina Club Orkestar, a magyar fellépők között pedig a Compact Disco és a Heaven Street Seven szerepel.

    Pénteken az amerikai Viza és a brit Vaccines után a német Sportfreunde Stiller szórakoztatja a közönséget, majd az indiepopos The xx után a tavaly 15 év után újra összeállt manchesteri alternatív sztárcsapat, a Stone Roses zárja a nagyszínpadosok sorát.
Az OTP világzenei nagyszínpadon a magyar Pannonia Allstars Ska Orchestra és két német produkció, a LaBrassBanda, valamint a Shantel & The Bucovina Club Orkestar a fő műsorszám, az A38-on pedig a Compact Disco, a brazil-amerikai Bebel Gilberto és a brit Rizzle Kicks.
A Petőfi Rádió magyar zenei nagyszínpadon az Akkezdet Phiai, a Kowalsky meg a Vega, a Heaven Street Seven, a Punnany Massif és a Vad Fruttik lép fel.
A Porondszínházban Kayamar A hang napja című koncertjével indul a programok sora. Majd két kortárs költő és zenész írja át és játssza újra egymás műveit: a játékban a költők új szövegeket írnak a zenészek dalaihoz, a muzsikusok pedig megzenésítik a költők egy-egy versét. Délután 20 év: 20 perc címmel a CirkuSzínház Produkció légi akrobatáinak a 20 éves Sziget tiszteletére rendezett bemutatója látható. Este a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekar ütőseinek koncertje várja, amelynek középpontjában Steve Reich zenéje áll, továbbá látható lesz a Shine Lady című kortárstánc-előadás is.
Az utcaszínházi programok között a látogatók a francia Compagnie Pipototal monumentális, látványos, álombéli gépezeteivel találkozhatnak. A British Event Theater Esik című előadása is látható lesz, amelyben humorral ötvözik a látványos képi hatásokat: most két látogató érkezik a Szigetre Nagy-Britanniából, akit saját nemzeti időjárása “követ”.
A Hungarikum Falu tánctanítással, párválasztó játékokkal és tűzugrással, a Múzeumi Negyed mintegy húsz közgyűjtemény programjaival, a Civil Sziget és a Zöld Udvar pedig több mint ötven szervezet, intézmény, alapítvány sátrával várja a látogatókat.

MTI

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.