Sunday, October 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Szerdán kezdődik a Bánkitó Fesztivál

  – Szerdán kezdődik a Bánkitó Fesztivál, az ország “legnagyobb kisfesztiválja”, amelyet már kilencedik alkalommal szerveznek a nyugat-nógrádi Bánkon; számos koncert és színházi előadás várja a látogatókat a négynapos eseményen, a fesztivál idei témája a korrupció elleni harc, a politikai és a szociális helyzet lesz – tájékoztatta az MTI-t a fesztivál főkoordinátora.
  Nem változtattak sokat a bevett zenei formulán, a merítés viszont az eddiginél nagyobb lesz, mert külföldi fellépőkkel is erősítenek – mondta Venczel Sára.
  Fellép a brit Slaves, a német The Picturebooks, az izraeli A-WA és az észt Argo Vals, de színpadra áll mások mellett a Csaknekedkislány vagy Szabó Benedek és a Galaxisok is.
  A Bánkitó Fesztivál idén sem csak zenéből áll. A tavalyi “határ” tematika után most “az igazán kurrens korrupció” és az az elleni harc kerül középpontba, a kerekasztal-beszélgetések helyett pedig mindenhol interaktív programok, workshopok és szerepjátékok várják a résztvevőket ezzel kapcsolatban.
  A fesztiválon a legnagyobb civil szervezetek képviseltetik magukat. A közös szerepjátékokon a fesztivál vendégei a legváratlanabb szituációkban kerülhetnek döntéshelyzetekbe és átélhetik, hogyan is szövi át a korrupció a hétköznapjainkat – ismertette Venczel Sára.
  Mint mondta, a Bánkitó Színházi Fesztivál a tavalyi után még jelentősebb kortárs színházi szemlévé nőtte ki magát. A négy nap alatt 16, többségében a korrupcióra, valamint a hazai politikai és szociális helyzetre reagáló előadást mutatásnak be olyan társulatok, mint Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble, a TÁP Színház, a Dollár Papa Gyermekei és a Tünet Együttes.
  A fesztivál főkoordinátora arra is kitért, hogy idén a SHARE jótékony kézműves sörét ihatják a látogatók.
  Hozzátette: a SHARE és a Bánkitó Fesztivál csapata is kiemelten fontosnak tartja a tudatos sörözést és alkoholizmus elleni küzdelmet, ezért a fesztivál ideje alatt minden korsó elfogyasztásával a Megálló reintegrációs és közösségi háznak gyűjtenek adományt a fesztiválozók. A Megálló házat az alkoholizmus és addikciók elleni küzdelem SHARE-nagykövete, Kiss Tibi, a Quimby frontembere jelölte ki.
  A Bánkitó a budapestieknek buszokat biztosít a szerdai lejutáshoz és a vasárnapi visszaérkezéshez – közölte  Venczel Sára.
  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.