Pénteken kezdődik az AWAKE Fesztivál

Augusztus 17-én megnyitja kapuit Románia első butikfesztiválja, az Awake Fesztivál a gernyeszegi Teleki-birtokon. A kilátogatók három napon keresztül élvezhetik a jó zenét, a különleges programokat, a lenyűgöző helyszín miatt tényleg királyul érezhetik magukat. A fesztivál témája, a New Funky Royals, visszaköszön majd az építményeken, installációkban és a résztvevők ruházatában is. A legkirályabb ruhaszettben megjelenőket díjazzák is.
A The Cube Main Stage-n fellép Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, The Subways, Fink, Subcarpați, Ivan & The Parazol, Mihail, Fran Palermo és még sokan mások. Szimfonikus koncert is lesz a nagyszínpadon: a Vița de Vie együttes az Állami Marosvásárhelyi Filharmóniával közösen lép fel. A Telekom Electronic Beats színpad fellépői: James Zabiela, Eelke Kleijne, Culoe de Song és helyi DJ-k. A színpad kurátora az All you can dance/FORM Space. A Castle Longue by J’ai Bistrot meghívottai: Nopame, Omelette, Corvin & Buniku, valamint egy meglepetés trió: DJ Acid Mouse Sin (Andi Moisescu), Fozzie és Teddy Dumitrescu lépnek a DJ pult mögé, kizárólag az Awake-en. A The Wire by Office Clubul Presei színpada, a tavalyi év kedvence, idén is visszatér olyan fellépőkkel mint a Funkorporation, az Acoustic Bastards és a Suburbia 11. A teljes program megtalálható a www.awakefestival.ro oldalon.
A Feed Your Mind platformban a beszélgetések témája a technológiától egészen a magánválallkozásokig felölel majd mindent. Különböző előadók, workshopok, filmvetítések és Open Mic programokat terveztek be a programba. Idén is lesz a Coffe with the organizers-nek nevezett programpont amelynek keretén belül a résztvevők direkt módon szólhatnak a szervezőkhöz, javaslatokat és kérdéseket tehetnek fel.
A Designers’ Bazaarban királyi kiegésztítőket lehet majd találni, amelyet a Murmurral közösen csak a #newfunkyroyals témára hoztak létre. Szombaton lesz a Royal workshop ahol a résztvevők személyre is szabhatják a kiegészítőiket. Az Awake hivatalos pólók mellett idén övtáskákat is lehet vásárolni, amelyet a fiatal Maria Ștefănescu álmodott meg.
A Cinema Under The Bridge válogatott TIFF filmekkel jelentkezik. Minden este lesznek vetítések a birtokon a kőhíd körül. Többek között a România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys) – című dokumentumfilmet is vetítik, amely bemutatja a romániai vadon szépségeit, a Soldații. Poveste din Ferentari – Ivana Mladenovic szerb származású színésznő és rendező alkotását vagy az O femeie fantastică/Una mujere fantásticá-t (r. Sebastián Lelio), amely megnyerte a legjobb idegen mozinak járó Oscar díjat 2018-ban. Az élmény nem lenne teljes színház nélkül, ezért idén két független darab is látható lesz szombaton és vasárnap, a MaRó és a Bădăranii.
Gondolva a marosvásárhelyi Teleki-Bolyai könyvtárra, amelyet Teleki Sámuel alapított, az Awake és a Litera kiadó közösen újjáépíti a Forest Library-t. Ebben az évben az olvasni vágyók több mint 400 könyv közül választhatnak.
Akárcsak az első évben idén is a kastély körüli területen lesz mászófal, tiroli pálya és ebben az évben királyi sportokat is ki lehet próbálni. A Royal Playground zónában a résztvevők az arisztokrácia sportjait űzhetik, például ojnázhatnak, krikettezhetnek vagy pétanqueozhatnak.
A Serenity Meadow nyugodt zónájában lesz TRX, Boody Art, Bungee Fitness és yoga, ami felpörgeti a lusta reggeleket, délelőttöket.
A Food & Drinks Court területén különleges ételek tömkelegéből választhatunk majd, mindenki megtalálja a maga ízlésének tetszőt.
Az ARTDOOR verseny nyertes művészeti installációt is kiállítják a területen. A verseny a Culturaft Egyesület rendezésében jött létre, a Romániai Építészeti Renddel közösen és a Maros megyei tanács támogatásával.
Az Awake Fesztivál 2018. augusztus 17 – 19. között lesz a gernyeszegi Teleki-birtokon. Az esemény része a 2018 – A kulturális örökség európai évének és a Take a Stand nemzetközi megmozdulásnak.
Bérletek vásárolhatók a tickets.awakefestival.ro, eventim.ro, iaBilet.ro és a blt.ro oldalakon 199 lejért, valamint 225 lejért sátorhellyel. Napi bérletek elérhetőek 99 lejért, valamint külön sátorhelyet is lehet vásárolni 35 lejért. A bejáratnál a bérlet 225 lejbe és a napi jegy 120 lejbe fog kerülni.
További információk az Awake Fesztivál weboldalán, Facebook-on, Instagram-on és Youtube-on elérhetőek.
 

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.