Nulladik nap és elektronikus zene is lesz az idei FEZEN-en

Date:

nick_warren-1280x800– Újdonságok sora várja a látogatókat az augusztus elején, immár 16. alkalommal megrendezendő Fehérvári Zenei Napokon (FEZEN): lesz nulladik nap és az elektronikus zene is megjelenik a kínálatban.

    A témában tartott keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár kulturális és zenei életének szerves részét képezi a FEZEN, amely tavaly több mint húszezer vendéget fogadott. “Éppen ezért az önkormányzat idén is jelentős összeggel, húszmillió forinttal segíti a fesztivál megszervezését. Cserébe a kiemelt látogatószám fenntartását és a zenei spektrum szélesítését kértük” – közölte.
Kovács Antal főszervező elmondta, hogy ezentúl három helyett négynapos lesz a fesztivál. A nulladik napon fellép Al Di Meola, valamint a magyar dzsesszélet néhány jeles képviselője is.
“Újdonság még, hogy megjelenik a könnyűzenei kínálatban az elektronikus zene. Kísérleti jelleggel a szombati napon a műfaj több kiválósága lesz jelen, így az angol Chicane vagy a szintén brit Nick Warren” – tette hozzá.
A tavalyi három helyett idén két szabadtéri színpad lesz a MÁV Előre pályán, a harmadik sátorba költözik és jóval nagyobb alapterületű lesz. Emellett a FEZEN Klubban is folyamatos programok várják a közönséget.
A főszervező kiemelte, hogy az idei rendezvényen “a trash metal viszi a prímet”. Az amerikai Machine Head és Testament mellett a német Kreator, a brazil Sepultura és a műfaj hazai élcsapatai is színpadra lépnek augusztus 1. és 4. között.
“Eddig háromezer bérletet értékesítettünk a tavalyi 2600-zal szemben, vagyis látogatórekordot várunk. Tavaly az amerikai Dream Theater koncertjén több mint 12 ezren voltak, idén szeretnénk a Machine Head-Testament által fémjelzett csütörtöki napon ezt is túlszárnyalni” – hangsúlyozta Kovács Antal.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...