Majkának ment Lukács Laci

Date:

Többször is ütközött a két zenész, amikor hivatalosan birtokba vették a debreceni Campus Fesztiválnak otthont adó vidámpark területét. Nemcsak Lukács Laci és Majka pattant dodzsembe, a LOKI focistái, a fesztivál szervezői, az egyetem és város képviselői, sőt az esemény jelképévé vált Béka is tett néhány kört, hogy kellőképpen ráhangolódjon a közelgő “őrületre”.

Debrecen egyik legnagyobb turisztikai, kulturális és szórakoztató rendezvénye jövő héten debütál. Az elmaradhatatlan Tankcsapda vagy Quimby mellett most is unikumokkal kedveznek a szervezők a kikapcsolódni vágyóknak: a Csík zenekar 25 éves jubileumi koncertjéhez Kovács Kati társul be vendégelőadóként, de 11 zenésszel nagykoncertet ad Majka is, illetve ellátogat a cívisvárosba a brit The Subways formáció és a közkedvelt dán énekesnő, Nabiha is.

A már hagyománnyá  vált hivatalos sajtótájékoztatót a szervezők ezúttal –  a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója Nagy Sándor Tibor szavaival élve – a varázslatos Vidámparkban rendezték meg.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató az idei rendezvény sokszínűségére hívta fel a figyelmet: élőzenei produkciók, a civil szervezetek és a Debreceni Egyetem tanszékei által szervezett programok, a családoknak szánt kikapcsolódási lehetőségek mind-mind a kultúrpark nyújtotta miliőt próbálják majd hangsúlyozni. Egy valamit szeretnének idén mellőzni, az pedig a “gagyi”.

Somogyi Béla kultúráért felelős alpolgármester is elégedett a fesztivál helyszínével és az idei programkínálattal. A Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán professzor is pozitívan tekint a jövőbe: a város, az egyetem és a fesztivál szervezői között létrejött minőségi kapcsolatépítést hangsúlyozta. A Campus Fesztivál az egyetemisták számára fontos közösségteremtő helyszín, amely akár a jövőbéli kapcsolataikat is meghatározhatja.

A város legtöbb lakosában felmerült a kérdés, hogy az állatkert lakói hogyan fogják viselni a négy napos megmérettetést. Nagy Sándor Tibor a Kultúrpark igazgatója mindenkit megnyugtatott, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az állatokra, hogy ne sérüljenek és semmilyen stressz ne érje őket. Ennek érdekében – többek között – már a dámvadakat és a lámákat is egy nyugodtabb “albérletbe” szállították. A kultúrparkra 24 órás ügyeleti team fog vigyázni a fesztivál ideje alatt. Miklósvölgyi Péter szerint sem szükséges aggódni, ugyanis a fesztivál nem lesz közelebb az állatokhoz, mint az előző években, sőt a leghangosabb színpadok távolabb kerültek az állatkerttől.

campus dombitibi majkaA debreceni élsportolók felkészülési helyszíneit is módosítani kellett, de Orendi Mihály Sportcentrum igazgató elmondta, hogy mindez semmilyen konfliktust nem szült a szervezők és a centrum között. Bevallása szerint felkészülve várják a fesztiválozókat, és kihangsúlyozta a fesztivál ideje alatt a Sportcentrum pályái szabadidős tevékenységre nem vehetők igénybe.

Páll László, a rendezvény műszaki igazgatója az infrastrukturális részleteket ismertette. A sátorral érkezőket árnyékos helyekkel várják a campingnek kialakított részben. A csomagokat és a kerékpárokat ismét őrzött tárolókban helyezhetik el a látogatók, és a világháló miatt sem kell fájjon a fejük, wi-fi pontok, és internetkamion is várja az interaktív fesztiválozókat. A rendezvényre ezúttal a Vidámpark bejáratán keresztül léphetnek be. A legnagyobb közönséget vonzó nagyszínpados koncertek az Oláh Gábor utcai stadion hátsó pályáin kapnak helyet, a stadion belső részére és a lelátókra azonban nem terveztek programokat a szervezők. Páll László azt is elárulta, hogy a Vidámpark nappali aktivitása megmarad, az alapdíjas belépőjegyet kell érte megváltani. A dodzsem és az óriáskerék éjszaka is üzemelni fog.

A Campus Fesztivál zenei kínálatából idén sem hiányozhat a hazai pályás Tankcsapda. Lukács Laci a sajtótájékoztatón elmondta: különösen örül, hogy a ’Rockmafia Debrecen’ című lemezüket végre Debrecenben is nagyszínpadon “turnéztathatják”. Eljött a debreceni vidámparkba Majka is, hogy köszöntse a sajtó képviselőit. Külön köszönetet mondott, hogy részese lehet a Campus Fesztivál zenei sokszínűségének.

Miután a fesztivál szervezői és a rendezvény főtámogatója, az OTP Bank hivatalosan is aláírták az együttműködési szerződést, a szervezők a sajtó képviselőit egy helyszínismertető túrára invitálták. A DVSC-TEVA három labdarúgója Bernáth Csaba, Dombi Tibor és Ferenczi János is csatlakozott kíváncsi tömeghez.

A felújított dodzsemhez érve hivatalosan is megkezdődött a visszaszámlálás, és ténylegesen birtokba vették a résztvevők a fesztivál területét.

További programok: www.campusfesztival.hufacebook.com/campusfesztival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...