Közel 15 ezer szavazat döntött a Hegyalja határon túli vendégvárosairól

Date:

Hegyalja_vendegvarosok_vegeredmeny (1)Eldőlt, Kecskemét mellett mely négy határon túli város lakói bulizhatnak ingyen a Hegyalja Fesztiválon

A fesztiválozók döntése alapján Kecskemét mellett a határon túlról Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely állandó lakóit látja vendégül június 25-30. között a Hegyalja Fesztivál Tokajban. Hogy a magyarországi világörökségben, a nyárindító fesztiválon mely városok lakói számára legyen ingyenes a belépés, erről maguk a fesztiválozók szavaztak.  Az öt szerencsés település lakóinak a Down, a Scooter, az Asking Alexandria, az Ensiferum, a Skindred, a The Devil Wears Prada és a magyarországi, illetve határon túli zenei és kulturális élet meghatározó szereplői mellé természetesen Furmint fröccs, napsütés, Tisza-part és az igazi fesztivál hangulat is jár.

Míg tavaly csak egy magyar és egy határon túli város kapott meghívást a Hegyalja Fesztiválra, idén öt városnak jár a megtiszteltetés és az ingyen Hegy’ heti bérlet, ugyanis Kecskemét mellett négy határon túli város lakói is ingyen mehetnek az igazi magyarországi fesztiválra. A Hegyalja facebook-oldalán megszállottan kampányoló tizenötezer szavazó közül Dunaszerdahely, Szabadka, Székelyudvarhely és Beregszász lakói akarták legjobban a Hegy’ ingyen bérletet, bár Szabadka és Zenta között a szavazás teljes időtartama alatt rendkívül kiélezett volt a verseny. A két városra összesen majdnem tízezer szavazat érkezett, fej-fej mellett haladtak, végül alig néhány száz szavazat döntött.

A február 4-én 24.00-kor lezárult szavazás végeredménye alapján a négy győztes határon túli város lakóit már semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy idén ott legyenek a Hegy’en és a kecskemétiekkel együtt tomboljanak olyan zenekarok koncertjeire, mint a Down, élén az ex Pantera vezérrel vagy a brit Asking Alexandria, a legendás Scooter, az Anti-Flag, a Coal Chamber vagy a nagy visszatérő Skindred.

„Köszönjük minden szavazónak a lelkes részvételt. Nagyon örülünk, hogy a Hegyalja fesztivál kezdeményezése ilyen sok embert megmozgatott. Gratulálunk a 4 nyertes városnak, és mellettük Zentának is, hiszen bár idén a város nem nyert, nagyon éles küzdelemben végzett a második helyen. A győztes városok lakóival találkozunk Tokajban, és jövőre a hagyományokhoz hűen folytatjuk a versenyt” – mondta el Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője.

A nyertes városok lakóinak nincs más tennivalójuk, mint likeolni és követni a Hegy’ facebook-oldalát, ahol minden fontos információt és tennivalót megtalálnak. Az ingyenes belépés mindegyik győztes város esetében az állandó lakosokra vonatkozik. Az idei vendégvárosok lakóinak a Hegy’ bérlet mellett természetesen a sátorozás is ingyenes a Hegy’en a Tisza Kempingben és a fesztivál területén található Hegyalja Kempingben is. Szóval lehet készíteni a sátrakat, kedvenc tornacipőket, fürdőruhákat, mert júniusban az igazi arcok határon innen és határon túlról is mind az igazi fesztiválon, a Hegy’en nyitják a nyarat.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál igazi arcoknak

A Hegy’ az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.

A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.

Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó  pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.

további infó

www.hegyaljafesztival.hu

www.facebook.com/hegyaljafesztival

www.youtube.com/hegyaljafesztival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...