Jasmine Thompson, 2 Unlimited, Foreign Beggars is lesz a SZIN-en

Profile_-_Jasmine_Thompson– Jasmine Thompson, a 2 Unlimited, a Foreign Beggars és a Dubioza Kolektiv is fellép jövőre a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) 2016. augusztus 24. és 28. között.

    Jövőre a SZIN minden eddiginél látványosabb külsőt kap, a rendezvény középpontjában továbbra is a környezettudatos életmód, az esemény természetközelisége áll – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A most bejelentett első fellépők között van a brit, de kínai felmenőkkel is rendelkező Jasmine Thompson, aki a 2015-ös év egyik legnagyobb klubslágerével, a német Robin Schulz-cal közös Sun Goes Downnal lett egyik pillanatról a másikra világhírű. Az énekes még csak 15 éves, de már két stúdióalbumot – Bundle of Tantrums (2013), Another Bundle of Tantrums (2014) – készített; az 1983-as Chaka Khan-dal, az Ain’t Nobody feldolgozásával a német, a holland és az osztrák toplista első, a brit második helyéig jutott.
Fellép a SZIN-en a 2 Unlimited, amely a kilencvenes években a eurodance stílus egyik kiemelkedő képviselője volt. A holland Ray Slijngaard és Anita Doth által alkotott csapathoz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Get Ready For This, a Twilight Zone, a Workaholic, a No Limit vagy a Tribal Dance. Szintén az elektronikus zenében utazik egy másik most bejelentett fellépő, a Foreign Beggars. A jövőre húszéves brit hiphop-dubstep csapat visszatérő vendég Magyarországon: 2010-ben a Szigeten, 2011-ben a Hegyalján, 2013-ban a Pannónia Fesztiválon léptek fel.
2016-ban ismét Szegedre érkezik az idei SZIN-en (meg korábban már a Sziget fesztiválon is) nagy sikert aratott bosnyák Dubioza Kolektiv. A 2003-ban alakult csapat a hiphop, a reggae, a dub és a rock hatásait ötvözi a bosnyák népzene elemeivel. Az együttes energiabomba zenéje a nacionalizmus, a nemzeti sztereotípiák és előítéletek ellen, valamint a béke és a tolerancia mellett szól.
A SZIN-en jövőre kialakítanak egy összművészeti teret, ahol a színháztól a dzsesszig, a világzenétől a blues előadókig szórakoztatják a Tisza-parti buli közönségét. A szervezők közleménye kitér arra, hogy a SZIN első és eddig egyedüli magyar rendezvényként megkapta a környezettudatos fesztiválokat díjazó nemzetközi Greener Festival Awardsot.
“A SZIN ismét zászlajára tűzi a fenntartható fejlődés, az ökotudatos szemlélet népszerűsítését. A re-pohár bevezetése mellett élményszerűen mutatják be, hogyan kell fenntarthatóan élni, fejlődni. A rendezvényen elektromos kerékpárok segítségével kapcsolják fel a Tiszán átívelő Belvárosi híd fényeit. A természetközeli hangulatot interaktív vízi installációk és látványelemek segítik” – szerepel a kommünikében.

MTI

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.