Jasmine Thompson, 2 Unlimited, Foreign Beggars is lesz a SZIN-en

Date:

Profile_-_Jasmine_Thompson– Jasmine Thompson, a 2 Unlimited, a Foreign Beggars és a Dubioza Kolektiv is fellép jövőre a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) 2016. augusztus 24. és 28. között.

    Jövőre a SZIN minden eddiginél látványosabb külsőt kap, a rendezvény középpontjában továbbra is a környezettudatos életmód, az esemény természetközelisége áll – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A most bejelentett első fellépők között van a brit, de kínai felmenőkkel is rendelkező Jasmine Thompson, aki a 2015-ös év egyik legnagyobb klubslágerével, a német Robin Schulz-cal közös Sun Goes Downnal lett egyik pillanatról a másikra világhírű. Az énekes még csak 15 éves, de már két stúdióalbumot – Bundle of Tantrums (2013), Another Bundle of Tantrums (2014) – készített; az 1983-as Chaka Khan-dal, az Ain’t Nobody feldolgozásával a német, a holland és az osztrák toplista első, a brit második helyéig jutott.
Fellép a SZIN-en a 2 Unlimited, amely a kilencvenes években a eurodance stílus egyik kiemelkedő képviselője volt. A holland Ray Slijngaard és Anita Doth által alkotott csapathoz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Get Ready For This, a Twilight Zone, a Workaholic, a No Limit vagy a Tribal Dance. Szintén az elektronikus zenében utazik egy másik most bejelentett fellépő, a Foreign Beggars. A jövőre húszéves brit hiphop-dubstep csapat visszatérő vendég Magyarországon: 2010-ben a Szigeten, 2011-ben a Hegyalján, 2013-ban a Pannónia Fesztiválon léptek fel.
2016-ban ismét Szegedre érkezik az idei SZIN-en (meg korábban már a Sziget fesztiválon is) nagy sikert aratott bosnyák Dubioza Kolektiv. A 2003-ban alakult csapat a hiphop, a reggae, a dub és a rock hatásait ötvözi a bosnyák népzene elemeivel. Az együttes energiabomba zenéje a nacionalizmus, a nemzeti sztereotípiák és előítéletek ellen, valamint a béke és a tolerancia mellett szól.
A SZIN-en jövőre kialakítanak egy összművészeti teret, ahol a színháztól a dzsesszig, a világzenétől a blues előadókig szórakoztatják a Tisza-parti buli közönségét. A szervezők közleménye kitér arra, hogy a SZIN első és eddig egyedüli magyar rendezvényként megkapta a környezettudatos fesztiválokat díjazó nemzetközi Greener Festival Awardsot.
“A SZIN ismét zászlajára tűzi a fenntartható fejlődés, az ökotudatos szemlélet népszerűsítését. A re-pohár bevezetése mellett élményszerűen mutatják be, hogyan kell fenntarthatóan élni, fejlődni. A rendezvényen elektromos kerékpárok segítségével kapcsolják fel a Tiszán átívelő Belvárosi híd fényeit. A természetközeli hangulatot interaktív vízi installációk és látványelemek segítik” – szerepel a kommünikében.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...