Bár örökké tartana: Everlast ma a Hegy’en

imgeverlast3 (1)Ganxta Zolee találkozhat példaképével

Everlast már a Tisza-parti nyarat és a Borsodi Nagyszínpad mögötti bográcsban készült vaddisznópörköltöt ízlelgeti: a House of Pain egykori frontembere este tízkor lép fel a Borsodi Hegyalja Fesztiválon. Az ő koncertjét még a sajátjánál is jobban várja Ganxsta Zolee, akinek nagy példaképe a kultikus amerikai zenész. Ausztriából a Parov Stelar Band érkezik, új albumot hozva a fesztiválozóknak. A Danko Jones a magyar Ektomorffal közös számát is eljátssza ma este, a Kowalsky meg a Vega különleges, Big Band Special programmal és FankaDelivel jön, a Hatebreed igazi, keleti-parti HC-t ígér, Péterfy Bori pedig a babaszünet után, szintén új zenékkel tér vissza a tokaji fesztre. A négynapos, zöld szemléletű bulinmár most több száz kassai és pécsi vendégeskedik.

A fesztiválrádió már ráhangolta hegyaljásokat Everlast mai koncertjére, az ország minden pontjáról  pedig a zenész rengeteg rajongója tart Tokaj felé, hogy élőben is hallhassa a Put your lights on-t, a What it’s like-ot és a többi ikonikus Eric Schrody-szerzeményt. Ganxsta Zolee, a Kartellel való fellépése után azonnal a Borsodi Nagyszínpadhoz indul, hogy végre találkozhasson kedvencével, akinek zenéje meghatározó volt Döglégy életében. Nem csak ez az egy nagy találkozó jön ma a Hegy’en: a kanadai rockoroszlán Danko Jones élőben előadja közös számát a magyar thrashcsapattal, az Ektomorffal.

Péterfy Bori és szerelmes bandája az énekesnő kisfiának születése miatt tartottak egy kis szünetet, de idén végre újra megtáncoltatják a Hegyalja közönségét, ráadásul új számot is hoznak. Bocskor Bíborka ugyanezért a Magyashegyi Underground élén felelt, ők szintén új zenékkel készültek. Egy hercegnővel az oldalán, pontosabban az új, The Princess című albummal jön a Parov Stelar Band, a Hatebreed pedig hamisítatlan HC-vel tornáztatja majd a jelenlévőket.

Többszáz vendég Pécsről és Kassáról

Idén a Hegy’ vendégül látja Kassa és Pécs lakosait. Az EU jövő évi és tavalyi kulturális fővárosának lakói közül több százan éltek eddig a lehetőséggel, és már a Fesztiválon élvezik a koncerteket és a hideg Furmint-fröccsöket. Ma nem csak ők, de a többi hegyaljás is rophatja többek közt a Mora című visszatérő albumával Fonogram-díjat nyert Freshfabrik, az új lemezen dolgozó Anna and the Barbies, a környezettudatosan, újrahasznosított papírból készült borítóba csomagolva kapható új korongjával turnézó Nemjuci, a Maszkura és a Tücsökraj, a Hangmás és a Balkan Fanatik fellépésein. Ezen kívül a Hegy’en utoljára még találkozhatnak a rajongók a Pendulummal, akik DJ setet hoznak búcsúzóul. A tegnapi fergeteges Alphaville és a felszabadítóan együtt éneklős EDDA Művek után tehát ma is óriási bulik várnak a fesztiválozókra a Hegy’en.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – a szerencsés tizenhármas

A Hegy’ az a hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeid a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy’en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz.

A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét, vagy együtt sörözhetsz, Furmint-fröccsözhetsz a kedvenc íróddal, énekeseddel. Sőt, a Lucky 13 Hegy’en idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.

Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.

Hegy’ Lucky 13: a te szerencseszámod, a te zenéid, a te nyaralásod.

További információ és letölthető sajtófotók:

www.hegyaljafesztival.hu

www.facebook.com/hegyaljafesztival

http://www.youtube.com/hegyaljafesztival

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.