Augusztus elején rendezik a 6. Paloznaki Jazzpikniket

Date:

Csütörtökön kezdődik a 6. Paloznaki Jazzpiknik, a háromnapos rendezvényen fellép majd a világhírű Kool & the Gang, a hazai zenei élet élvonalából pedig mások mellett a Kéknyúl & Jónás Vera szórakoztatja a közönséget – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény főszervezője.
Valde Orsolya, a fesztivál egyik ötletgazdája elmondta, hogy négy színpadon húsz koncert szórakoztatja majd a látogatókat.
A rendezvény, amely egy mini fesztiválból nőtt ki hat esztendő alatt, jól ötvözi a falusi életérzést a fesztiválhangulattal, hiszen a 400 lakosú Veszprém megyei falu a fesztivál ideje alatt a dzsessz balatoni fővárosává változik – fogalmazott Valde Orsolya.
A piknik nulladik napján a Group’n’Swing után a Kool & the Gang ad koncertet csütörtökön. Pénteken a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi lép a közönség elé. Szombaton a Matt Bianco feat New Cool Collective és a Random Trip zenél – sorolta a szervező.
A magyar zenei élet képviselői közül mások mellet a Kéknyúl & Jónás Vera, az Antal Gábor trió, a Sárik Péter trió és Berki Tamás, valamint a Palásti Máté duó lép közönség elé.
A Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként megrendezett fesztiválnak már saját himnusza is van, amelynek a témája nem is lehetne más, mint a dzsessz és a bor. A Jazz & Wine című angol nyelvű dalt, melyet Fábián Juli és Zoohacker neve fémjelez, már a rádiók is játsszák – mondta Valder Orsolya.
Hozzátette: a nagyszínpadon a koncertek szünetében a Homola Borterasz, DJ a szőlőben programsorozatának lemezlovasai állnak a bakeliteknél, a falu főutcáján dzsesszformációk szórakoztatják a járókelőket, délutánonként gyerekprogramok várják a legkisebbeket.
A programokat követően induló piknikbuszokkal könnyen elérhetők a környező települések szálláshelyei – fűzte hozzá a főszervező.
MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...