A Nyers a VOLT-on is visszatér

Date:

Idén 10 esztendeje, hogy a kilencvenes-kétezres évek egyik meghatározó magyar rockzenekara, a Nyers befejezte működését, a frontember Czutor Zoltán pedig új projektbe vágta a fejszéjét, és elindította a Belmondo történetét. A feloszlás jubileuma azonban csupa örömhírt tartogatott és tartogat azoknak, akiknek hiányzott a csapat: 2015-ben a Nyers már bizony túl van egy miniturnén, egy vadonatúj lemezen, 2015. július 3-án pénteken pedig a soproni VOLT Fesztivál Jana színpadát is meghódítják!nyers_02_press

A Nyers csaknem húszesztendős fennállása alatt hét nagylemezt, koncert- és válogatáslemezt is jelentetett meg, egykori ünnepelt klub- és fesztiválzenekar (külföldi sikerekkel és fellépésekkel), számos film-betétdalt jegyzett, rádiók és televíziók rotációjában illetve műsorában rendszeresen szerepelt. Pályája csúcsán valóban meghatározó tényezője volt a magyar zenei életnek, így nem véletlen, hogy visszatérésükre, újbóli megjelenésükre folyamatos igény mutatkozik.

https://www.youtube.com/watch?v=0dcGlSVUfgE

A 2009-es és 2010-es, egyszerinek mondható újraalakulások után a 2015-ös évben a visszatérés szándéka állandósulni látszik: a lavinát a szegedi JATE Klub felkérése indította el, az április 10-ei fellépést egy nagyobb volumenű budapesti buli követte az Akváriumban a Muriel és az Óriás közreműködésével április 16-án, a sort pedig a VOLT Fesztivál Jana színpadán folytatják. Az újrakezdés szerencsére hangzóanyag formájában is manifesztálódott: kiadásra került egy vadonatúj lemez (Emlékeztető szuri címmel), amely 5 átdolgozást és 5 új felvételt tartalmazott, többek között a Supernemből és a Soerii & Poolekből már jól ismert Papp Szabolcs és a 30Y frontembere, Beck Zoltán közreműködésével.

Aki tehát Sopronban is szeretne találkozni a magyar könnyűzene egykori nagy hőseivel, az keresse őket 2015. július 3-án, 16:50-től a Jana Színpadon!

https://www.facebook.com/pages/Nyers/57262202066?fref=ts

https://www.facebook.com/1grecords

http://1grecords.hu/

https://www.youtube.com/user/1grecord

https://www.youtube.com/playlist?list=PLIy3IJG8BpcuUcBXsXLw6UQU3g-aaglPA

https://open.spotify.com/album/1zeNrd2wa8TUnZ14prKO9v

http://www.deezer.com/album/10063104

http://www.korlatlanzene.hu/artist/?b234054_Emlekezteto_szuri-LP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...