A Machine Head csütörtökön szétszedte Székesfehérvárt

Date:

Fehérvári Zenei Napok fesztiválKiscsillag, EDDA, Kreator: a FEZEN-menü mai főfogásai

A Machine Head nem egyszerűen őrületes show-t csinált csütörtökön a FEZENen, hanem fény- és hangorgiát robbantott. Robb Flynn-ék ritmusát gyorsan felvették a thrashlegenda Fehérváron összegyűlt hívei, akiket a koncert végén rengeteg köszönettel, sőt gitárpengetőkkel halmozott el a zenekar. A FEZEN csütörtökön csaknem teltházzal dübörgött. A Testament és a Sabaton, akárcsak a kaliforniai thrashlegenda, új albumot mutatott be a magyar közönségnek. A nagy magyar kedvencek mellett a Tegyél fel a Nagyszínpadra! verseny helyezettjei is zenéltek a fesztiválozóknak, akikre ma is hatalmas buli vár, hiszen jön a német Kreator, a Kiscsillag, az EDDA Művek és még rengeteg várva-várt zenekar. Aki a helyszínen váltott napijeggyel érkezik a fesztiválra, azt a napijegyhez járó sörbón, és egy gyöngyöző, jéghideg korsó sör várja, hogy a belépés után egyből feloldódhasson a hamisítatlan FEZEN hangulatban.

A kaliforniai Machine Head valószínűleg az év koncertjét adta csütörtökön a FEZENen: közel teltház előtt tépték a húrokat, a közönséget egy emberként mozgatták, és kétszer is visszatértek a színpadra, a visszatapsnak engedve. A koncert után nem csak egy kivételes élménnyel lettek gazdagabbak a fesztiválozók, hanem sokuk MH ereklyékkel, a gitárpengetőkkel tért haza, amiket az új albumot hozó csapat dobált a sorok közé. A FEZEN híresen jó hangosítása a Machine Head hangzással turbózva sokkal több volt, mint koncertélmény, csütörtök este óta nem csak a fülekben, de a FEZENesek ereiben is Machine Head lüktet. A szintén amerikai Testament és a svéd Sabaton is új koronggal érkezett Fehérvárra, és mindkettő hatalmas koncertet adott.

A magyar fellépők sora is impozáns volt: játszott a 30Y, a Lord, a Beatrice, a Subscribe, Péterfy Bori és csapata, a Mystery Gang és még rengeteg, a FEZENeseket alaposan megmozgató zenekar. A fehérvári fesztiválon hagyományos dedikálásokra az InMedio Party Stage előtt a rajongók hosszú sorokban várakoztak. A Sabaton pedig egy 20 fős elkötelezett rajongócsapattal is találkozott még a dedikálás előtt, amelynek tagjai jóféle Fejér megyei pálinkával lepték meg kedvenc zenekarukat. A FEZEN fellépői a buli után egy nadapi rosé-különlegességgel koccinthattak, amelyet a tegnap este sztárjai is névre szóló palackban vehettek át. A csütörtökikoncertek annyira jók voltak, mint amennyire kihagyhatatlanok a FEZEN pénteki és szombati bulijai.

Ma, azaz pénteken a német Kreator teszi majd próbára a fellépésén tombolók hallójáratait. Előttük az Alvin és a Mókusok, a Pokolgép, a Kiscsillag és az EDDA Művek játszik a nagyszínpadon, a többi helyszínen sok más fellépő mellett a Copy Con, a Zagar, a Kowalsky meg a Vega, az Anna and The Barbies, a Road, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, a HS7, az Akela és a Moby Dick zenéjének örülhetnek a fesztiválozók.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...