June17 , 2021

  15 ezren voltak kíváncsiak Kalkbrennerre, Alborosiera és az új Félszigetre

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  15 ezer látogatója volt a 11. Félsziget Fesztivál első napjának. Az idéntől Kolozsváron megszervezett, alapjaiban megújult rendezvény nyitónapján a német elektronikus tánczene sztárja, Paul Kalkbrenner és a szicíliai-jamaikai reggae-énekes, Alborosie nagyszínpados koncertjei vonzották a legtöbb látogatót, de a színpad és egyben a Félsziget zenei műsorát hivatalosan megnyitó Vita de Vie, illetve a Freedom Music Arénát szokás szerint zsúfolásig megtöltő, háromszor visszatapsolt Suie Paparude, a Kiss Terasz programját záró Utah jazz brit drum and bass dj, illetve a Cluj Rocks Stage főzenekara, a Luna Amara is kiérdemelte a közönségkedvenc státuszt. De az alternatív zenei helyszínek is teljes gőzzel beindultak, a MIÉRT Pubban a Knock Out és a Katapult buliztatta a közönséget, a Janisben folkos hangulat uralkodott, a kolozsvári klubok legjobb DJ-it felvonultató Red Bull Sound of Town köré pedig hatalmas táncoló tömeg gyűlt a nagyszínpadi program zárását követően.

  Az új otthonra talált Félsziget elsősorban látványos helyszíneivel – például a Janis hajójával és tengerparti hangulatával, az Insomnia drótbogaraival, a Bruno Unplugged Winegarden egyedi berendezésével és nyugalmával, az Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 és a köré tömörült civil szervezetek változatos programjaikkal, a Tatratea afterparti helyszín babzsákjaival,  a Cleo kitűnő kilátást biztosító teraszával – lepte meg a Gorbó völgyébe kilátogatókat, a visszajelzések alapján az újragondolt fesztivál elnyerte a közönség tetszését. A Félsziget nyitónapjára Kolozsvár polgármestere, Emil Boc, Horváth Anna alpolgármester, illetve Borbély László volt környezetvédelmi miniszter is kilátogatott.

  A fesztivál ma többek közt Emir Kusturica és zenekara, a szlovén UMEK, a brit Benga, az osztrák Camo&Krooked, az olasz The Sweet Lif Society és számos hazai és magyar előadó koncertjével folytatódik.

  A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor.

  A Félsziget Fesztivált Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és városi tanácsa támogatja. Kiemelt szponzorok: Ursus, Pepsi. Kiemelt médiapartnerek: Kiss FM, MTVA, Zile si Nopti, Adevarul csoport, Transindex.

  spot_img