August1 , 2021

  Részvételi rekord a marosvásárhelyi Félsziget fesztiválon

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Látogatórekordot döntött idén a marosvásárhelyi Félsziget fesztivál: négy nap alatt összesen 72-73 ezren keresték fel a magyarországi Sziget erdélyi kistestvérét – közölte hétfőn az MTI-vel Camelia Lepedus Sisko, a Félsziget fesztivál sajtóirodájának munkatársa.

      A szervezők 70 ezer látogatóra számítottak, ennyi résztvevőre volt szükség ahhoz, hogy a körülbelül egymillió euróból megszervezett Félsziget ne legyen veszteséges. A szervezők várakozásai teljesültek, amiben jelentős szerepet játszott, hogy a négy nap alatt meleg, napsütéses idő volt.
  Az idei Félszigetről emlékezetes marad Iggy Pop és zenekara, a The Stooges szombat esti fellépése. A fergeteges hangulatú koncerten csaknem 20 ezer néző vett részt. A különböző zenei műfajok kedvelői azonban bőséges zenei kínálatból válogathattak, csaknem 80 koncert volt a fesztivál öt színpadán.
  A rendezvényen, amely hétfőn hajnalban zárta kapuit, a kolozsvári Max Weber Társadalomkutató Alapítvány és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szociológia Karának diákjai felmérést is készítettek. Az eredmények közül Bodor László fesztiváligazgató kiemelte, hogy az idén megkétszereződött a Románia határain kívülről érkező látogatók száma, tavaly ugyanis 4 százalék volt a külföldiek aránya, ami most csaknem 8 százalékra nőtt. A legtöbben Magyarországról érkeztek, de jelentős volt a holland, német, bolgár, moldáv és angol résztvevők száma is.
  A felmérés szerint a félszigetezők több mint 80 százaléka 18 és 29 év közötti, a válaszadók csaknem fele (45,6 százaléka) valamilyen formában tanul vagy frissen végzett diplomás. Tavalyhoz képest azonban nőtt a 30 év felettiek jelenléte a fesztiválon, az ő arányuk több mint 10 százalékkal volt magasabb mint 2010-ben. Az idei résztvevők 62 százaléka korábban is volt már a Félsziget fesztiválon.
  Jövőre tízéves lesz a fesztivál, az évforduló alkalmából pedig rendkívüli Félszigetet akarnak szervezni – mondta a fesztiváligazgató, aki bizakodó a fesztivál jövője tekintetében.

  MTI

  spot_img