Dubsteppel, hardcore-ral és rockabilly-vel gazdagodik a Félsziget kínálata

Date:

zdob-si-zdub1A Félsziget Fesztivál idén is a kielégíti a legkülönbözőbb zenei ízléseket: a stíluskínálat dubsteppel, moldovai hardcore-ral, bluesszal és rockabillyvel gazdagodik. Augusztus 23-26. Között a marosvásárhelyi Víkend-telep szomszédságában minden félszigetező megtalálhatja majd az idei nyár számára legjobb koncertjét.

A dubstep hívei idén sem panaszkodhatnak, hiszen Emalkay is a fesztivál fellépői között lesz! A brilliáns és utánozhatatlan birminghami producer, Emalkay számára második kislemeze, a dubstep-történet egyik alapművének számító 2009-es When I Look at You hozta meg a nagy áttörést. Hírnevét néhány gondosan megválogatott, a Pendulum, a Faithless vagy Miike Snow számára készített remix-szel öregbítette, és ma már senki számára sem lehet kérdéses, miért tartozik Emalkay évek óta a dubstep legnagyobb nevei közé. Aki azonban azt kívánja, hogy ez a megállapítás élőben is bizonyítást nyerjen, most kaphat az alkalmon: augusztus 24-én Emalkay-é  az éjszaka a Kiss Teraszon!

A Zdob si Zdub rajongói számára nagy meglepetést fog jelenteni a moldovai zenekar idén megjelenő új lemeze, a Basta Mafia! Az új albumon, mely hangzásában is változott, angol nyelvű dalok is találhatóak, amelyeket augusztus 23-án, a fesztivál nagyszínpadán mutat be a zenekar a félszigetezőknek.

További jó hír, hogy a Magyarország talán legjobb koncertzenekarának számító Irie Maffia is visszatér a Félszigetre. Az Irie Maffia hétéves története során kis klubokból indulva európai fesztiválokig jutott, a szomszédos országokon túl olasz, lengyel, holland és francia fellépések színesítik a zenekari biográfiát. Magyarországon minden fesztiválon nagyszínpados fellépők már éve óta. A 12 tagú zenekar stílusában hiphop, rock és reggae elemeket is felvonultat, tagjai között pedig olyan, már egyénileg is nevet szerzett művészeket találunk, mint a ghánai-magyar énekesnő, Sena. Idén új album várható tőlük, amit november táján fognak bemutatni Budapesten és vidéken. A számok folyamatosan készülnek, ezekből a félszigetezők már többet is hallhatnak augusztus 25-én a Ciuc Stage-nél.

Minőségi öltönyt az úri szabótól, friss kenyeret közvetlenül a péktől, rockabillyt a Mystery Gangtől! – ez a három kivarrt vagány által 1998-ban alapított rockabilly formáció jelszava. Az ötvenes-hatvanas évek rendszerbomlasztó jampijainak kultúráját és a 21. századi urbánus elemeket egyaránt megjelenítő, sajátos, garage-jungle-rockabilly stílusban nyomuló zenekar nemzetközi jelentőségéről elég annyit mondani, hogy már több mint 1600 koncertjük volt külföldön. Idén pedig a Magyar Dal Napja alkalmából előadott új dalok sikerén felbuzdulva tovább bővült a repertoárjuk első magyar nyelvű lemezük dalaival, amely Megőrülők érted… címmel június elsején jelent meg, és a Félszigeten augusztus 24-én, a Ciuc Stage-nél lehet élőben is megismerni.

A legjobb román blues-zenésznek tartott Marcian Petrescu és zenekara, a Trenul de Noapte egy különleges műsorral készül a Félszigetre, amelyben a tipikus blues hangzást rock, country, funk és latino elemekkel gazdagítják. Ebből az alkalomból mutatják be új, desCÂNTECE DE BLUES című lemezüket is, amelyen egy rangos vendég, a szájharmonika amerikai nagymestere, Charlie Musselwhite is vendégszerepel. Máris lehet készülni az augusztus 26-i blues-lakomára, amelyet a Ciuc Stage-nél szolgálnak fel!

A Travka underground zenekar tízéves fennállása alatt számos díjat gyűjtött be, és kiadott két lemezt. A srácok őszintén beszélnek zenéjükről: nem tartják magukat tökéletesnek, viszont minden egyes hallgatójuk egyéniségére hatni akarnak, mert dalaik önmagunk megismerésére, a megnyílásra, a változtatásra ösztönöznek. A zenekar augusztus 24-én, a Ciuc Stage-nél hívja a fesztiválozókat egy közös zenei kalandra.

A Félsziget elektronikus zenei kínálata is tovább bővül: az idei rendezvényen a Freedom Music Arénában augusztus 24-én fellép a zenei eklektikában hívő Val LAVILLE aka Vali BĂRBULESCU és a többek közt a Delahoya fesztivált szervező Horace Dan D, augusztus 25-én Gojira tér vissza a fesztiválra, ezúttal Planet H társaságában, míg a fesztivál zárónapján DJ Optick pörgeti a lemezeket.

A Félsziget Fesztivál augusztus 23-26. között zajló tizedik kiadásának fellépői között szerepel a Children of Bodom, ATB, Netsky, a Dirtyphonics, a New Model Army, a Babylon Circus, a Rotfront és a N.O.H.A. is. A rendezvény támogatói a Ciuc, a Borsec, az Orange és a Pepsi.

A rendezvénnyel kapcsolatos friss információk megtalálhatóak a www.felsziget.ro oldalon illetve a Félsziget hivatalos Facebook-oldalán.

A Félszigetre augusztus elsejéig kedvezményes 100 lejes áron lehet négynapos bérletet, és 40 lejes áron napijegyet vásárolni. Augusztus 2-től a bérletek 150, a napijegyek 60 lejbe kerülnek. A jegyeket az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a fesztivál honlapján feltüntetett alternatív jegyterjesztő helyeken lehet beszerezni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...