19 ezren a Félsziget második napján – Tinie Tempah Marosvásárhelyre hozta Ibizát

Date:

217856_513070558720194_408006859_nTinie Tempah és a Félsziget Fesztivál többi pénteki fellépője 19 ezres tömeget vonzott a Félsziget Fesztiválra, ahol napkeltéig kitartott a buli.

A Félsziget második napján száz százalékig pörögtek a fesztiválmotorok, minden színpad beindult, és aki szórakozást keresett, az könnyedén talált. A nagyszínpad az elvárásoknak megfelelően teljesítette a mágnes-szerepet: 23 órára annyi embert vonzott maga elé, amennyit ritkán láttunk a Félsziget Fesztiválon. Tinie Tempah elhozta a brit mainstream néhány olyan gyöngyszemét, amitől ezrek estek katarzisba. A brit raper és kísérője, DjCharlesy, hangot is adtak meglepettségüknek, ugyanis a sztárok nem számítottak ekkora közönségre és ilyen féktelen rajongásra. A hazai közönség megismerhette az érzést, így néz ki, így szól egy aktuális világsztár élőben, így működik egy sztármonstrum. Egyórás instant, féktelen slágerdömpinget kapott az odalátogató. A koncerten nem voltak zárójelek, pihenők, ehelyett folyamatos pörgéssel bolondította a show-t a brit rapper. A jól ismert slágerszámokat tömegesen énekelték az emberek, a Written In The Starst meg egyenest a közönségre hagyta Tempah. Katarzis, önfeledt buli, féktelen rajongás, hatalmas tömeg, talán ezek a legjellemzőbb szavak a Félsziget legtöbb embert vonzó bulijára. Tinie Tempah teljesítette becsülettel, amit a közönség elvárt tőle, és maximális energiával és odaadással lökte az energiát a tömegbe. Respect!

A Kiss Terasz is száz százalékra pörgette a motorokat. A Ladánybene 27 melegített a német Rotfrontnak, akik a helyszín legnagyobb buliját hozták össze. A tömegben a meglepettség és a végtelen, őrjöngő party uralkodott a majdnem két órát tartó varázslatban. Nemcsak a zene, de a közönséggel való kommunikáció is lehengerelt mindenkit, a németországi formáció ugyanis egy idő után azt csinált a közönséggel, amit csak akart. Ilyen szintű tisztelettel és bizalommal koncerten ritkán találkozik egy fesztiválozó. Minden volt, amitől le lehetett táncolni a lábunkat. Olyan volt, mint egy önfeledt balkáni lagzi, ahol mindenki szereti a másikat, és semmi nem számít, csak a buli.

Hazai DJ-k – Missile és Goranga – melegítették a táncteret Emalkay-nak, aki a legfrissebb dubstepet hozta el a fesztiválra. Először láttuk, hogy milyen az, amikor nem fér a közönség egy fesztiválon, rengeteg fiatal gyűlt össze és őrjöngve bulizott a legütősebb frekvenciákra. Tarol a dubstep, és tarolt a második napon Emalkay.

A Freedom Music Aréna is beindult a második napra, ahol az elektronikus zenei ipar egyik kezdeti mérnökét, építőjét, alkotóját hallhatta a közönség. Timo Maas a legfinomabb elektronikus hullámokkal ajándékozta meg a féktelen klubbereket. Perceken belül vette a lapot mindenki, és egy ínyenc club party vette kezdetét, amit öröm volt látni az elektronikus kavalkádban.

A Ciuc Music Live Stage-en a Kistehén hozott új hangzást, amely még a rajongókat is meglepte. A hagyományosan fellépő zenekar hozta a buliformát és a „kistehén” hangulatot, egy olyan köntösbe öltöztetve, amit finoman fogalmazva merésznek és bátornak mondhatunk, de bejött a csel, és a közönség vette a bátorságot.

A MIÉRT Pub maradt az éjjeli kissziget a második napon is, és a hajnalig tartó bulit keresők tömegesen üvöltötték az aktuális slágereket a De La Funk és Tóth Kati tolmácsolásában, miközben a nagyszínpad melletti W Freedom Music Experience sátrába sme fért be a bulizók tömege.

A sporttevékenységek iránt is nagy az érdklődés, az adrenalinfüggők már kora délutántól sorban állnak a bungge jumpingnál. A külföldi – japán, brit, német, belga vagy holland – fesztiválozók körében nagy népszerűségnek örvendett az íjászat, amelyet a késő éjszakai órákban is művelni lehetett.

A Félsziget nemcsak a szórakozásról, hanem a tájékoztatásról is szól. A félszigetezők körében jó fogadtatásra találtak az ARAS és az Independence Zone-ba tömörült civil szervezetek által tolmácsolt prevenciós üzenetek. Az Intim Zónában az első két napon 350 „after sex” üzenetű pólót és 400 karszalagot osztottak ki.

A zöld üzenetek is célba jutnak a Félszigeten: az első két napon több mint 2200 személy használta az Ecorom Ambalaje szelektív hulladékgyűjtő pontokat.

A Művésztelepet naponta többszázan látogatják meg, az esti tűztáncok, a rajzfilm és trailer-vetítések és a Zirkobajka cirkusz előadásai bizonyultak a legvonzóbbnak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...