17 ezer fesztiválozót vonzott a The Straits és a hangulat a Félsziget első napjára

Date:

50376b84420cd_IMG_2311Rég nem látott tömeg özönlötte el a Félsziget Fesztivált augusztus 23-án, a rendezvény első  napján: 17 ezer fesztiválozót vonzott a gazdag kínálat.

A nagyszínpad hangfalait elsőként a marosvásárhelyi Defender próbálta ki, majd a Zdob și Zdub hozta a már hagyománnyá vált őrült bulit. A zenészek és a közönség is hihetetlen energiával robbantották a fesztiválhangulatot a kánikula ellenére. Ezeknek a fiúknak semmi más, csak mikrofon kell, hogy felhőtlen és korlátlan bulit csináljanak a nap bármelyik szakában.

A fesztivál egyik leginkább várt fellépője, a The Straits a Republic után lépett színpadra, hatalmas tapsvihar kíséretében. A több ezres tömegben minden korosztály megtalálható volt, és mindenki mást kapott a koncerttől: az idős korosztály a nosztalgia mámorát élvezte, a középkorosztály érezte leginkább otthon magát a Dire Straits slágerekkel tűzdelt koncerten, a fiatalok meg tanulhattak, hogy miként kell alázattal és becsületesen koncertezni. A The Straits koncertjén ugyanis minden a helyén volt, és végre láthattunk úgy zenélni világsztárokat, hogy közben nem próbálkoztak hatásvadász eszközökkel, nem beszélték tele a csendeket, hanem a legkorrektebbül eljátszották a mindenki által jól ismert Dire Straits dalokat. Akár nosztalgiából, akár buliból, akár kellemes zenehallgatásból, de mindenki kivehette a maga részét a koncertből, amely fergeteges hangulattal zárult,ugyanis a két talán legismertebb Dire Straits dallal búcsúztak Chris Whiteék, a Sultans of Swing és a Money for Nothing zárta a koncertet, amit mindenki hatalmas lelkesedéssel fogadott.

A Kiss Terasz színpadán a hölgyeké volt a főszerep a fesztivál első napján, de mielőtt még átadták volna a színőadot a hölgyeknek, a Byron tagjai eljátszták a félszigetezőknek újabb és régebbi slágereiket – köztük az új dalt, a Roadtripet is. A hazai DJ páros, Oliviu & Deysa melegítette a közönséget Sister Blissnek. A Faithless tagja DJ-szettjében hozta a ’90-es évek igazi, összetéveszthetetlen brit house zenéjét, amire nem lehetett nem mozogni. A tömeg pillanatokon belül elkapta a hangulatot, Sister Bliss meg nem hagyta kihűlni a hangfalakat. A Faithless egykori sikernótáin túl a legmagasabb színvonalú friss house és dance zenére lehetett ropni a táncot.

A Miért Pub ismét szűknek bizonyult a Funkorporation koncertjén. Az egyetemistákból összeverődött, többnyire feldolgozásokat játszó friss csapat perceken belül megtöltötte a helyszínt és az emberek szó szerint kifolytak a sátorból. A Médiabefutó idei sztárcsapatára és funky, groove, boogie zenéjükre is emlékezni fogunk.

A Booha Academy sátorban az alternatív elektronikus zene kedvelői az első estén is kaptak talpalávalót Dubase, Dj Bully és D-Laid jóvoltából. A sátorban reggelig tartott a buli csendben és őrült hangosan is. Az út túloldalán meg DJ Igor és Xeno Thal hozták a legelvetemültebb goa zenét a műfaj szerelmeseinek.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Nemcsak a zenei programok érdekelték a fesztiválozókat: az újragondolt Festival PARKot, a változatos programot kínáló MIÉRT Pubot vagy a Művésztelepet és az abba beolvadó, hangulatos Borudvart is sokan látogatták. Sőt, a Mozdul(h)atlanok élőszobrai is feltűntek a Félszigeten.

Pénteken többek közt Tinie Tempah, a Rotfront, Timo Maas, Emalkay, a Balázs Fecó Band, a Heaven Street Seven, a Kistehén, a Ladánybene 27 és a Mystery Gang lép fel a Félszigeten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...