July31 , 2021

  14 ezren a Tuborg Green Fest Félsziget első napján

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Hozzávetőleg 14 ezer fesztiválozó volt a Félsziget történetének legerősebb első napján, augusztus 25-én. A fesztivál zenei programját a Szászcsávási zenekar nyitotta a Romania – the Carpathian Garden Stage-en, majd a fesztivál online tehetségkutatóján fellépési lehetőséget nyert fiatal zenekarok mutatkoztak be a Talent Stage-en, a késő esti órákban pedig már a világsztároké volt a főszerep.
  Tuborg Main Stage első fellépője a fesztivál tavalyi tévészpotjának zenéjét szerző Recycle Bin punkzenekar volt, az utánuk következő Zdob si Zdub koncertjén pedig már többezres közönség tombolt, Roman Iagupov énekes pedig kijelentette: gondolkodás nélkül fogadták el a meghívást a fesztiválra, amely évről évre nő. A Tankcsapda méltán tartozik az évről évre visszajáró fellépők közé, koncertjük idén is hatalmas közönségsikernek örvendett. A Guano Apesnek azonban még rajtuk is sikerült túltenniük, koncertjükön tízezer fesztiválozó ugrált közismert slágereikre és új lemezük fülbemászó dalaira.

  Kiss Teraszon már az első fellépő, a Parno Graszt rendkívüli hangulatot teremtett eredeti cigány muzsikájával, a belgaK’s Choice pedig a nap egyik fénypontja volt közvetlenségével és őszinte zenéjével. Az éjjel 1-kor színpadra lépő Foreign Beggars feltette a pontot az i-re: a színpad előtt több ezren tombolták végig a fellépésüket, amelyen a hip-hop és a dubstep hívei is jól jártak.
  Talent Stage powered by Tuborg Sound színpad előtti teret a Magashegyi Undergroundnak és a R.O.A.-nak is sikerült teljesen megtöltenie önfeledten táncoló fesztiválozókkal, miközben a Stereo Palma a keverőpulton táncolva fejezte be a szettjét a Freedom Music Arénában, mielőtt Palotai és DJ Vasile vette át a főszerepet, a napot pedig a román elektronikus tánczenei szcéna nemzetközi szinten legismertebbnek számító DJ-kollektívája, az [a:rpia:r] három lemezlovasa, Rhadoo, Pedro és Kozo zárta hajnalban.
  Akik elfáradnak a mindennapos esti pörgéstől, azok napközben megpihenhetnek a Tuborg Chill Out Zoneban vagy a Művésztelepen, ahol akrobaták, színészek, filmek, relaxációs masszázs, maszk-készítés és tetováló szalon nyújtotta élményekből, programokból vehetik ki részüket.  A színház szó szerint kilépett a Kultúrpart „sarokból” az utcára, a fesztiválozók közé, bevonták  az arra járókat Comedia dell Arte jellegű műsorukba, improvizatív mozdulatokkal, közvetlenségükkel. Ez idő alatt a művésztelepen a színészek akrobatikus mozdulatokkal, merész, cirkuszba illő mutatványokkal szórakoztatták a közönséget. A PORT.ro sátor az éjszakai órákra táncparketté alakult át, latin ritmusokra.
  A MIÉRT Pubban a reggeli órákban a kávé mellé a résztvevők kérhettek masszázst, süteményt, vízipipát vagy akár a kedvenc számukat. Ezt követően a póker kedvelőivé volt a terep, akik benevezhettek az immáron hagyománnyá vált pókerbajnokságra. Az idén is itt zajlik a Nekem800 csapatvetélkedő illetve a PhotoHunting, és persze csocsózni, dartsozni, valamint társasjátékozni is lehet. Az éjszakai órákban a sátor egy hatalmas karaoke partivá alakult.
  A hazai borvilág hét képviselője van jelen a Romania – the Carpathian Garden Stage
  zenei helyszínen. A hazai ízek szerelmesei délutánonként a világrekorder szakács Kiss­ Budai Tibor főztjét kóstolhatják meg.
  Festival PARK-ban, ahol összesen 43 civil szervezet és intézmény van jelen, hétszázan fordultak meg első nap, a könyvtárból több mint száz kötetet, az élő könyvtárból pedig 15 személyt kölcsönöztek ki.

  spot_img