Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

Ákos • 2084 (CD+DVD)

527793_10151158013237908_1196932625_nÁkos albumainak megjelenését mindig nagy várakozás előzi meg. Új dalokat tartalmazó anyaga legutóbb két évvel ezelőtt, 2010. őszén jelent meg, A KATONA IMÁJA címmel (platinalemez, Az Év Hazai Klasszikus Pop-Rock albuma).

A legújabb, 2084 című korong Ákos tizenhetedik magyar nyelvű szólóalbuma, amely 2012. október3-án kerül a boltokba. A két év munkáját összegző, szintipopos hangzású anyag tizenhárom új dalt tartalmaz. A kiadványról már két szerzeményt ismerhet a közönség: az ELŐKELŐ IDEGEN idén áprilisban kislemezként is megjelent, azóta – öt hónapja! – első a Mahasz Single listáján, videoklipjét eddig több mint egymillióan tekintették meg a Youtube videómegosztón. A TIPIKUS SZTEREÓcímű dalt augusztus eleje óta játsszák a rádiók, egy hónap alatt negyedmilliós nézettséget produkált. A ’80-as évek szintihangzását idéző albumon a hangtervezéstől a komponáláson-feljátszáson-feléneklésen át a hangszerelésig minden Ákos munkája. A lemezen dr. Bőzsöny Ferenc legendás bemondó narrációja is hallható. Az anyagot Lepés Gábor hangmérnök rögzítette és keverte, a maszterért Sellyei Tamás felel, a borítófotókat Emmer László fotóművész készítette.

Az album ajándék DVD-vel jelenik meg. A DVD-n az egész album hallható dolby stereoDolby Digital 5.1 és DTS formátumban. Szerepel a korongon az ELŐKELŐ IDEGEN és a TIPIKUS SZTEREÓ klipje. Az idei munkát megörökítő werkfilmek mellett a DVD-re egy tízdalos koncertfilm is felkerült, amelyet a 20. Sziget nulladik napjának fergeteges előadásán rögzítettek.

Az új anyag egységes, kiforrott szerzői-előadói-produceri munka, egyedi hangzás- és szövegvilággal. Bízvást elmondható róla, hogy az év egyik leginkább várt magyar albuma.

2084 megjelenésével egyidőben beindul az esztendő végéig tartó intenzív kampány: színes, egész oldalas sajtóhirdetések a PestiEstben, a Képmásban és a Heti Válaszban, rádióreklámok a Class FM-en, telvíziós szpotok a HírTV-n, valamint rengeteg interjú és egyéb informális megjelenés. A lemezbemutató koncert december 15-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ide a VIP- és a kiemelt állójegyek több mint három hónappal az esemény előtt elővételben elfogytak.

2084 – CD+DVD – országos megjelenés: 2012. október 3.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.